MHP’li Vural: Hukuki ve ahlaki olan Başbakan'ın istifa etmesidir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık'tan istifa etmesi gerektiğini söyledi. Eski bakanlar Fatma Şahin, Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım’ın belediye başkanı...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: Hukuki ve ahlaki olan Başbakan'ın istifa etmesidir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık'tan istifa etmesi gerektiğini söyledi. Eski bakanlar Fatma Şahin, Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım’ın belediye başkanı adaylığı sürecinde istifa ettiklerine dikkat çeken Oktay Vural, “Hukuki olan istifa etmesidir. Ahlaki olan da istifa etmesidir.” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı'nı bir zırh olarak kullanmak istediğini savunan MHP’li Vural, Cumhurbaşkanlığı için aday olan Erdoğan'ın başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini vurguladı. “Gemileri yaktıysan, yiğitsen Başbakanlık'tan istifa et. Altında uçaklar, makamlar, güç.. Bununla birlikte cumhurbaşkanı yarışına giriyorsun” diyen Vural, cumhurbaşkanı adayı olan bir kimsenin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Eski bakanlar Fatma Şahin, Sadullah Ergin ve Binalı Yıldırım’ın belediye başkanı adaylığı sürecinde istifa ettiklerine dikkat çeken Oktay Vural, “Hukuki olan istifa etmesidir. Ahlaki olan da istifa etmesidir.” dedi.

MHP TARİH VERDİ: 11 TEMMUZ 2014

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) konuyla ilgili gerekli tetkikleri yapacağına dikkat çeken MHP Grup Başkanvekili Vural, “11 Temmuz 2014 Cuma günü itibariyle muhakkak suretle bu adayın kamu niteliğindeki görevlerinden istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diyerek MHP olarak bu süreci yakinen takip ettiklerinin altını çizdi. YSK’nin adaylar konusunu netleştirmeleri durumunda MHP’nin gerekli başvuru girişiminde bulunacağını kaydeden Vural, bir soru üzerine darbeci zihniyetlere milletin pabuç bırakmayacağını belirtti.

MHP’Lİ VURAL’DAN ERDOĞAN’A: EVREN PAŞA MÜSVEDDESİ

MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Erdoğan’a seslenerek “Sen kim oluyorsun da cumhurbaşkanı seçiminden başka sonuçlar çıkartıyorsun? Sen kendini ne zannediyorsun? Evren Paşa müsveddesi! Yani Evren Paşa devlet başkanı oldu, ben de olayım. Yok öyle yağma. Bu millet seçecekse anayasa çerçevesinde cumhurbaşkanı seçecek. Bu görevleri yapacaksın. Bundan başka sonuç çıkartmak, darbeci zihniyetin arayışıdır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar