MHP'li Vural: Ey Cemil Çiçek yasa teklifini iade et

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin Meclis’e sevk ettiği çözüm paketini eleştirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e çağrıda bulunan Vural, “Ey Cemil Çiçek, bu yasa teklifini iade et.” dedi.TBMM’de basın toplantısı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Vural: Ey Cemil Çiçek yasa teklifini iade et

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin Meclis’e sevk ettiği çözüm paketini eleştirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e çağrıda bulunan Vural, “Ey Cemil Çiçek, bu yasa teklifini iade et.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Vural, Meclis’e gönderilen çözüm paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paketin, PKK dayatmasıyla hazırlandığını iddia eden Vural, “Ey Cemil Çiçek, bu yasa teklifini iade et. Nasıl fezlekeleri iade ediyorsan, terör örgütünün dayatmasıyla onun arzusuyla TBMM’ye bir yasa teklifi getirilemez de görelim seni. Hadi! PKK hükümete dipçiği doğrultmuş tehdit etmiştir. Korkak Erdoğan teslim olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Tasarının hedefinin, Öcalan’ı İmralı’dan çıkarmak olduğunu öne süren Vural, şöyle devam etti: “Bu tasarının hedefi terörist başını İmralı’dan çıkartmak PKK’yı siyasallaştırmak Doğu ve Güneydoğu’da PKK-KCK devleti kurmak, Erdoğan’ı ise cumhurbaşkanı yapmaktır. Bu tasarı PKK’nın silahlarının gölgesi altında, PKK’nın tehdidine boyun eğilerek hazırlanmış bir zillet yasasıdır. Erdoğan, Öcalan’ın gölgesinde siyaset yapan, onun talimatı ile yasalar çıkaran bir kukla haline gelmiştir. İmralı’da tasarlanan Kandil’de redakte edilen bu tasarıyı cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Bakanlar Kurulu’ndan geçirme sözü, Erdoğan tarafından terörist başına verilmişti. Bu tasarının terörü sonlandırmayla hiçbir alakası yoktur. Bu tasarının amacı ve hedefi, terörün siyasal amaçlarına ulaşmasını kolaylaştırmak ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Oslo’da hazırladığı protokollere taahhüdünü içermektir. Bunun içinde Oslo’da hazırlanmış protokoller var. AKP hükümeti, PKK terör örgütünün sekreteryası konumuna getirilmiştir. Erdoğan’ın B ve C planlarının ne olduğunu herkes gördü. Erdoğan’ın B planı PKK’lı teröristlere af, C planı ise Kürdistan’ı inşa etmek.”

CİHAN

Yorumlar