MHP’li Semih Yalçın: Seçimlerden sonra BDP 15 şehirde sınırını çizecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, yerel seçimlerden sonra BDP’nin 15 ilde kendi sınırlarını çizeceğini iddia ederek, “İktidar terör örgütü ile pazarlık yapmış.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Semih Yalçın: Seçimlerden sonra BDP 15 şehirde sınırını çizecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, yerel seçimlerden sonra BDP’nin 15 ilde kendi sınırlarını çizeceğini iddia ederek, “İktidar terör örgütü ile pazarlık yapmış. Ülkenin belli bir kısmında kendilerine özerklik verilmesini vaat etmiş. Seçimlerden sonra BDP, Güneydoğu Anadolu’daki 15 ilde seçimleri almak şartıyla ben sınırımı çizdim arkadaş diyecek. İktidarın verdiği yetkiyle kendi sınırlarını çizecekler.” dedi.

Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla özerkliğin ilan edileceği ifade eden MHP Milletvekili Semih Yalçın, BDP’nin 15 ilde özerkliğini ilan edeceğini savundu. Yalçın, “İktidar terör örgütü ile pazarlık yapmış. Pazarlık yaparken çok şey vaat etmiş. Ülkenin belli bir kısmında kendilerine özerklik verilmesini vaat etmiş. Seçimlerden sonra BDP Güneydoğu Anadolu’daki 15 ilde seçimleri almak şartıyla ben sınırımı çizdim arkadaş diyecek. İktidarın verdiği yetkiyle kendi sınırlarını çizecekler. Önce özerklik isteyecekler, arkasından federasyona gidecekler, o da yetmeyecek ve Kuzey Irak’ta yönetime benzer bir yönetim uygulayacaklar. Devamında da bağımsızlığını ilan edecekler.” diye konuştu.

KENDİ DİLİMİZDE HİÇBİR PROGRAMI BAŞBAKAN YASAKLAYAMAZ

Başbakan Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları'na izin vermeyeceğiz söylemlerini eleştiren Yalçın, kendi dilimizle yapılan hiçbir programı Başbakan da olsa yasaklayamayacağını vurguladı. Paralel devlet diyerek Güneydoğu’da alternatif devlet kurulduğuna dikkat çeken MHP milletvekili, şu ifadelerde bulundu: “Farklı dillerde eğitimi serbest bırakıyorsun, diğer tarafta kendi dilinle dünya genelinde eğitim yapan bir hadiseyi tenkite çalışıyorsun. Bu olimpiyatların doğruluğunu Başbakan geçmişte kendisi söyledi. Şimdi paralel devlet diye yaptırmayacağını söylüyor. Bu olay Başbakan’ın cambaza bak diye milleti kandırmasından başka bir şey değil. Sen paralel devlet diyerek dikkatleri bir tarafa çekerken Güneydoğu Anadolu’da alternatif devlet kuruluyor. Başbakan bunları şuurlu bir şekilde bilerek yapıyor. Kendi dilimizde hiçbir programı Başbakan yasaklayamaz. 30 Mart’tan sonra Başbakan bu tutumunu terk etmek zorunda kalacak. Halk gereken cevabı verecek.”

BİLAL OĞLAN GİBİ ÇOCUK OLACAKSA HİÇ OLMASIN DAHA İYİ

Başbakan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ve Hocaefendi hakkında çocuğu yok söylemlerini değerlendiren Yalçın, bu tip şeylerin siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Bu durumu siyaset malzemesi yapmanın çok yanlış olduğunu belirten Yalçın, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Allah’ın takdiridir. Onun çocuğunun olmaması bir suç olamaz. Fethullah Gülen’in çocuğunun olmaması bir suç olamaz. Geçmişteki İslam alimlerinin de çocukları yoktu. Bu durumu siyaset malzemesi yapmak acizliği ifade eder. Başbakan çocuk nedir bilmez diyor. Eğer kendi çocukları gibi çocuk olacaksa hiç olmasın daha iyi. Bilal oğlan gibi bir örnek çıkacaksa.”
CİHAN

Yorumlar