MHP'li Saraçoğlu: Kentin dörtte birini yenileyeceğiz

MHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Saraçoğlu, "Şanlıurfa’nın ciddi anlamda kentsel dönüşüme ihtiyacı var.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Saraçoğlu: Kentin dörtte birini yenileyeceğiz

MHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Saraçoğlu, "Şanlıurfa’nın ciddi anlamda kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Kazanmamız durumunda kentin dörtte birini yenileyeceğiz. 5 yılda 10 bin konut, 5 bin stüdyo tipi daire yaptırma planımız var." dedi.

Cihan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Saraçoğlu, parti olarak büyük bir sıçrama beklediklerini söyledi. Şuanda Urfa’da yarışın MHP, BDP ve AKP arasında geçtiğini söyleyen Saraçoğlu, "Güçlü olduğumuz ilçeler var. 3 merkez ilçenin yanı sıra Harran ve Akçakale’de çok iyiyiz." diye konuştu. Saraçoğlu, bu yükseliş karşısında kirli siyaset yürütüldüğünü ileri sürdü. Saraçoğlu, "Bakıyorsunuz hem BDP hem AKP ekip kurmuş evlere gönderiyor. İkisi de MHP’ye verseniz diğer rakip parti kazanacak diyerek bize oy vermemelerini istiyorlar. Biz öyle bir siyaset yürütmüyoruz. Biz sadece kendimizi anlatıyoruz. Belden aşağı vurmuyoruz. Şeffaf siyaset yapmak istiyoruz. Kazanırsak bu şeffaflığımızı seçimden sonra da sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Şanlıurfa’nın en önemli sorunu kentsel dönüşüm olduğunu kaydeden Saraçoğlu, "Çok sıkışmış bir Şanlıurfa var. Şanlıurfa’ya kentsel dönüşüm yapmadan hiçbir şey yapamazsınız. Ya kentsel dönüşüm yapılacak ya da yeni bir Şanlıurfa inşa edilecek. Çünkü çok sıkışmış, gecekondulaşmış bir Şanlıurfa var. Bu öncelikli hedefimiz." diye konuştu.

Diğer partilerin projelerini makyaj olarak gördüğünü aktaran Saraçoğlu, "Park yapmak, karakoyun deresine sandal koymak türü projeler var. Bunlar aksesuardan ibaret. İyi bir kentsel dönüşüm olmasa olmaz. 5 yılda kentin dörtte biri kentsel dönüşüm yapacağız. Bir uydu kent vadetmiyorum ama kentsel dönüşümden taviz vermeyeceğiz. 10 bin konut, 5 bin stüdyo daire planımız var. Bunlarla konut fiyatları aşağı çekilecek." şeklinde konuştu.

Turizm alanında da kentin hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Saraçoğlu, Şanlıurfa’nın Sudi Arabistan’dan sonra inanç turizm potansiyeli en yüksek kent olarak gördüğünü anlattı.
Sosyal faaliyet konusunda gençler ve bayanlar için önemli sosyal faaliyetler yapacaklarını vadeden Saraçoğlu, özellikle uyuşturucu bataklığına düşme tehlikesi yaşayan gençler için önemli planlarının olduğunu aktardı. Saraçoğlu, “maalesef lise önlerinde bile uyuşturucu satılmaya başlanmış. Biz bunlarla mücadele edeceğiz. Mücadele iş imkanı, uğraş, sosyal faaliyet imkanları yaratarak olur. Herkesin iradesini dilediği gibi kullanmalı." ifadelerine yer verdi.

"MÜLTECİLERİN OY KULLANMASI HİLEDİR"

Bu arada mültecilerin geçici kimlikle oy kullanacakları yönünde dedikodluların yayıldığına dikkat çeken
Saraçoğlu, bunun seçimlere hile karıştırmak anlamına geldiğini söyledi. Saraçoğlu şöyle devam etti: "Bu yönde söylentiler geliyor. Ama devletimizin böyle bir yanlış yapacağına ihtimal vermek istemiyorum. Zaten öyle bir durumda seçimlere hile karışmış demektir. Onlar misafir iyi bir şekilde de ağırlanıyorlar. Ama yönetimde yer almaları doğru değil. Mitinglere getiriliyorlar, kullanılıyorlar ama oy kullanmaları doğru değil."
CİHAN

Yorumlar