MHP’li Öztürk: Seçim mühendisliği yaşanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Seçim mühendisliği yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Öztürk: Seçim mühendisliği yaşanıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Seçim mühendisliği yaşanıyor. Anadolu Ajansı'nın (AA) verdikleri ile bizdekiler taban tabana zıt. Sayım yapıldıktan sonra, ilan ettikleri sonuçları gerçekleştirecek hamleler yapacaklar. Bunun için seçim kurulu başkanlarını Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) uyarıyoruz." dedi.

Öztürk, MHP Genel Merkezi'nde yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, ilginç bir seçim yaşandığını söyledi. Gelen sonuçları verileri bildiren kaynakların rakamsal olarak birbirini tutmadığını belirten Öztürk, “Şu an itibari ile YSK'dan alınan bilgilere göre sandıkların yüzde 5’i açılmış bir vaziyette. Sandık kurulu başkanları, oy torbaları ellerinde seçim kurullarının önünde beklemekte ve içeri girememektedirler. Oyların yüzde 95’i açıklanmadığı halde, bir takım veriler sunuluyor. Şu an itibari ile YSK’ya 32 bin civarında sandık sonucu ulaşmış, ama açıklamalara bakıldığı vakit sonuçlar sayılmış bir vaziyette. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.” diye konuştu.

“YSK’NIN DİKKATLE EĞİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

“AKP’nin heyecanını ve endişelerini anlıyoruz ama, biz de endişeliyiz.” ifadelerini kullanan Öztürk, yeni bir oyun ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Sandıkları da evlerindeki milyarlar mı zannettiler? Sandıkları da sıfırlamaya mı çalışıyorlar. Onu da merak ediyoruz. Biz, seçim mühendisliği karşı karşıyayız. Seçim kurulu başkanlarını uyarıyoruz. YSK’nın meseleye dikkatle eğilmesini bekliyoruz. Çünkü Sayın Başbakan belli bir saate kadar evindeydi.”

    “OYUN KURANLAR VAZGEÇSİNLER”

    Öztürk, seçim sonuçlarını sadece Anadolu Ajansı’nın servis etmesine de eleştirdi. “Birkaç gün öncesinden YSK’nın kararı olmamasına rağmen, bütün ajanslarına eşit olmasına rağmen, sadece AA’nın verileri açıklayacağını ilan etmesi de bir başka manidar hal.” diyen Öztürk, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ne oldu ise farklı ajanslar seslerini kestiği an Başbakan evinden çıkıp genel merkeze geliyor ve o andan itibaren de AA bütün verileri vermeye başlıyor. Verdiği verilerde kimi kanallara bakıyoruz yüzde 20-30’lara varmış. Bazı yerlerde bittiğini söylüyor. Ama bizim elimizdeki verilere baktığımızda, YSK yüzde 5’ine hakim. Yüzde 95’i açıklanmadığı halde bunlar neye göre, nasıl açıklama yapıyorlar. Bunları anlamak mümkün değil. Bu işin takipçisiyiz. Arkadaşlarımızı uyardık. Gerekirse nöbet tutacaklar. Her kim neyin peşinde ise biz de peşlerinde olacağız. MHP olarak elbette ki hakkımızın ve hukukumuzun takipçisi olacağız. Bu seçimlere bu seviye de oyun kurmak isteyenler var ise, bu oyundan vazgeçsinler. Bunun takipçisi olacağımızı söylemek istiyorum.”

    “GEREKLİ YERLERE MÜRACAATLAR YAPILDI”

    Öztürk konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “İtirazlarınız olacak mı?” sorusuna; “48 saat içinde itiraz hakkımız var. Arkadaşlarımız bulunduğu yerlerde uygunsuz tavır gördükleri an, gerekli yerlere müracaatları yaptılar.” diye cevap verdi.

    “HER TÜRLÜ ŞAİBE VAR”

“Bir gazetecinin, elektrik kesintileri yaşanıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da şöyle cevap verdi: “Bize gelen bir çok sıkıntı var. Belgelendiremediğimiz için.. Arkadaşlarımız söylüyorlar. Bu seçimin sağlıklı bir şekilde sona ermesini engellenmek için her türlü şaibe var. Bütün ajanslar sustuktan sonra AKP’nin sözcüleri kora halinde konuşmaya başladılar, AA’nın verdikleri taban tabana zıt. Sayım yapıldıktan sonra, ilan ettikleri sonuçları gerçekleştirecek hamlelere yapacaklar. Bunun için seçim kurulu başkanlarını uyarıyoruz. Bunun için YSK’yı uyarıyoruz.” CİHAN

Yorumlar