MHP’li Oktay Vural’dan Menderes Türel’e telekulak göndermesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel'i telekulakçılık yapmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Oktay Vural’dan Menderes Türel’e telekulak göndermesi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel'i telekulakçılık yapmakla suçladı.

Antalya ve ilçelerinde seçim çalışması yapan Vural, parti binasında Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Çelik ve partililerle basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vural, Antalya özelinde de açıklamalar yaptı. Antalya'nın yerel yönetimde kaybolan 10 yılı olduğunu öne süren Vural, huzur, hizmet ve iyi bir koordinasyona ihtiyacı olan tarım ve turizm şehrinin adayları Kemal Çelik ile bunun telafi edileceğini söyledi. Kaş’tan Manavgat’a kadar bütün ilçeleri dolaşacaklarını ifade eden Vural, 650 kilometrelik bir bant içerisinde bulunan Antalya'ya hizmeti götürebilecek, devletin imkan ve kabiliyetini götürebilecek ehil bir yöneticiye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Vural, isim vermeden AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel'e göndermelerde bulundu. Vural, elindeki dosyayı göstererek şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada; 5 yıl önce burayı terk ettin, milletvekili oldun. Şimdi tekrar belediye başkanı olmak için geri döndün. Sen daha önceki 5 yılın hesabını Antalyalılara verebildin mi acaba? Bütün bunların hesaplarını verebiliyor musunuz? Verdiniz mi? Bütün bunlarla ilgili nasıl telekulak olduğu, nasıl medyayı yönlendirmek istediği, hepsi ortadadır. Gelen vurmuş, giden vurmuş Antalya’ya. Biraz da benim İzmir’e benziyor. Burada oyu alanlar hizmeti unutuyor gerçekten."

Antalya'nın hem turizm, hem de tarım kenti olduğunu hatırlatan Vural, ancak dünya çapındaki bu şehrin marka değerini azaltanın yöneticiler olduğunu kaydetti. Antalya'da en önemli sorunun marka değerini yükseltmek ve Antalyalıların bundan faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade eden Vural, "Bu bakımdan Antalya’da turizm potansiyelinin daha geniş bir şekilde yaygınlaşması ve turizm potansiyelinden Antalya’da ve ilçelerde yaşayan esnafın faydalanmasını sağlayan girişimlerde bulunulması gerekiyor. Ulaşım ve altyapı problemlerinin daha Antalya’da devam ettiğini görüyoruz. Maalesef yapılan yeni projeler de Antalya’yı sekteye uğratacak projeler yapılmaktadır. Düşüncesizce hareket edilmektedir. Bu yönüyle bakıldığında tarım kendi olan Antalya’da maalesef tarım perişan bir vaziyette. 2B sorunu maalesef Antalya’da çok perişan şekilde devam ediyor. 2B orman köylülerini ezmiştir." diye konuştu.

EXPO 2016’ya değinen Vural, "EXPO’yu Tarım Bakanı mı yapıyor, yoksa Antalyalılar mı yapıyor?" diye sorudu. Bu soruyu Antalyalıların da sormasını isteyen Vural, "Merkezi hükümetin dışında yerel yönetimin devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"BAŞBAKAN ANTALYALILARA NANKÖR DEDİ"

AK Parti'nin büyükşehir seçimlerini kaybetmesinin ardından Başbakan Erdoğan'ın Antalya'ya bakışını da tarif eden Oktay Vural, şunları söyledi: "Başbakan, Antalya'yı cezalı şehir ilan etmiştir. Hatta Başbakan Antalyalılara nankör demiştir. Antalyalılar iradesine sahip çıkacak, ne geçmiş yöneticiye ne de bugünkü yöneticiye prim vermeyeceğini düşünüyorum. Kemal Çelik’le Antalya yeni bir nefes alacak. Bütün ilçelerde iddialı olduğumuzu görüyorum. MHP olarak Antalya’da yükselen bir parti olacağımıza inanıyorum." CİHAN

Yorumlar