MHP’li Oğan: Diplomatlarımız IŞİD'e emanet

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul’un IŞİD tarafından işgal edilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Oğan, "Orada konsolosumuz, diplomatlarımız, askerimiz, polisimiz IŞİD'e emanet." dedi.Oğan, "IŞİD'in işgali altında oradaki...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Oğan: Diplomatlarımız IŞİD'e emanet

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Musul’un IŞİD tarafından işgal edilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Oğan, "Orada konsolosumuz, diplomatlarımız, askerimiz, polisimiz IŞİD'e emanet." dedi.

Oğan, "IŞİD'in işgali altında oradaki Türk toprağı. Türk bayrağı indirilmiş. Siz balkonda oturup seyreden futbol seyircisi değilsiniz, siz hükümetsiniz; gereğini yapacaksınız. Ya yapacaksınız ya bırakıp gideceksiniz." diye ifade etti.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan MHP’li Oğan, ne Türkiye'de indirilen bayrağın hesabının sorabildiklerini ne Musul'da indirilen bayrağın hesabını sorabildiklerini ifade etti. Oğan, şöyle dedi: "Yani bizim bir ordumuz vardı eskiden; bu tür durumlarda uçaklar kalkıyordu, gidiyordu, bir şeyler yapıyordu. Nerede bu ordu, nerede başkomutan? Ben buradan başkomutana sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, başkomutanlığını yap. Bugün yapmayacaksan ne zaman yapacaksın? Ya da o işi bırak ya da "Ben başkomutan değilim, gereği yapılsın." der gibi açıklamalarına devam et. Bugün gereğinin yapılması zamanıdır. Orada konsolosumuz, diplomatlarımız, askerimiz, polisimiz IŞİD'a emanet. Dün akşam burada gündeme getirdiğimizde o bol keseden atan, yerinden hoplayıp kalkan milletvekilleri gelsin burada -sataşıyorum hepsine- cevap versin. Dün akşam dedim: 'Özel gündemle toplanalım. Bu kanun kaçmıyor, biraz ara verelim Meclis'e. Bu konuyu görüşelim. Bakın, haberler alıyoruz biz bölgeden. Devlet sizin elinizde ama bize de haberler geliyor. Konsolosluğumuzu IŞİD bastı basacak." dedik. Daha dün akşam, dün gece bu Meclis'te, bu kürsüde söyledik. Siz yerinizden hop oturup hop kalktınız. "Aman, bırakın bu safsataları." dediniz. Ne oldu? IŞİD militanları daha sabah olmadan bastı Konsolosluğumuzu ve herkesi rehin aldı.

IŞİD'in kim olduğunu söylemeye gerek yok herhâlde. "IŞİD" diye yazın İnternet'te nasıl kafa kestiğini, nasıl ciğer söktüğünü, insanlara nasıl vahşet uyguladığını görürsünüz. Bunu herhâlde fazla dillendirmeye gerek yok ama işinize gelmiyor herhâlde. IŞİD'e laf etmek sizin işinize gelmiyor çünkü siz besliyorsunuz, siz büyütüyorsunuz. Sizin besleyip, büyüttüğünüz insanlar.”

CİHAN

Yorumlar