MHP'li Ogan: Beşir Atalay, bu ülkenin yıkım koordinatörüdür

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ı ‘Yıkım Koordinatörü’ olarak değerlendirerek, "Eskiden bizim aramızda insanlar birbirlerinin etnik kökenini sormazlardı.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Ogan: Beşir Atalay, bu ülkenin yıkım koordinatörüdür

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ı ‘Yıkım Koordinatörü’ olarak değerlendirerek, "Eskiden bizim aramızda insanlar birbirlerinin etnik kökenini sormazlardı. Herkes gül gibi geçinip giderdi. Ama Beşir Atalay öyle çalışmalar yaptı ve Başbakan’a da bu konuda öyle akıllar verdi ki, şimdi insanlar ilk olarak birbirlerinin nereli olduğunu ve etnik kökenini soruyor" dedi.

Seçim bölgesi Iğdır’a giderken Kırıkkale’ye uğrayan Ogan, MHP Kırıkkale Belediye başkan adayı Mustafa Pekdoğan’ı merkez seçim bürosunda ziyaret ederek 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ı ‘Yıkım Koordinatörü’ olarak değerlendiren Ogan,“ Kırıkkale, öncelikle bu yıkım koordinatöründen kurtulacaktır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Beşir Atalay için tarihi bir benzetmede bulunarak, Başbakan Yardımcısı değil, “Yıkımdan Sorumlu Başbakan Yardımcısı” benzetmesi yapmıştı. Kendilerinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Zira ülkemizin bu hale gelmesinde, PKK terör örgütünün bu kadar şımarmasında ve azmasında, ülkemizin bu denli bölünme noktasına gelmesinde en önemli rol Beşir Atalay’a aittir.
Eskiden bizim aramızda insanlar birbirlerinin etnik kökenini sormazlardı. Herkes gül gibi geçinip giderdi. Ama Beşir Atalay öyle çalışmalar yaptı ve Başbakan’a da bu konuda öyle akıllar verdi ki, şimdi insanlar ilk olarak birbirlerinin nereli olduğunu ve etnik kökenini soruyor. Bu açıdan, Kırıkkale mutlaka bundan kurtulacak. Kırıkkale, bu yıkım koordinatöründen kurtulacak. Kırıkkale, bunlara dersini verecek. Öncelikle bunun altını çizmek istiyorum.” dedi.

AKP’nin Kırıkkale’ye özel bir önem verdiğini belirten Ogan,“Çünkü onlar da Kırıkkale’deki ciddi MHP tabanının farkındalar ve MHP’ye yönelik ciddi bir teveccühün, ciddi bir yönelişin farkına vardılar. Bir telaşla Başbakan’ı Kırıkkale’ye getiriyorlar. Başbakan'ın resmini kullanarak, yerel siyaseti yönetmeye çalışıyorlar. Ama artık insanlar ‘Başçalan’ın kim olduğunu gördü. ‘Başçalanla’ resim çektirmenin avantaj değil, dezavantaj olduğunu vatandaş gördü. Mevcut AKP’li belediyenin elinde iki kozu var. Birincisi Yıkım Koordinatörü Beşir Atalay, ikincisi ise artık milyon dolarları eritebilmenin telaşındaki Başbakan. Bu ikisinden de medet ummak büyük hatadır.” ifadelerine yer verdi.

Etnik köken üzerinden siyaset yürüten AK Parti’nin bu siyasetinin kesinlikle tutmaması gereken bölgelerin başında Kırıkkale geldiğini beyan eden Ogan, “Ama artık bu siyaseti yürütemeyecekler. Nitekim ben Iğdır milletvekiliyim. Iğdır’da MHP birinci parti. Erzurum’da AKP açık ara öndeyken, büyükşehir yarışında şu anda biz açık ara öndeyiz.”dedi.
CİHAN

Yorumlar