MHP’li Kutluata: Yarısı düşmüş bir hükümet yola devam ediyor

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, yolsuzluk operasyonundan sonra bakanların istifasıyla şu anda yarısı düşmüş bir hükümetin işbaşında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Kutluata: Yarısı düşmüş bir hükümet yola devam ediyor

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, yolsuzluk operasyonundan sonra bakanların istifasıyla şu anda yarısı düşmüş bir hükümetin işbaşında olduğunu söyledi.

Kutluata, Sakarya Elmas Otel’de düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk ile ilgili gündemi değerlendirdi. Her ülkede başbakanı götürecek, bakanları götürecek, hükümeti götürecek çok önemli bir iddia ortaya atıldığını vurgulayan Kutlata, ancak hükümetin tavrının bu iddiaları geri planda bıraktığını kaydetti. Hükümetin ‘Yolsuzluğa aldırış etmem, banka genel müdürünün evinde 4.5 milyon dolar bulunduysa ne olmuş yani’ şeklindeki söylemiyle yolsuzlukları esasen bildiğini ileri süren Kutluata, “Bunun açığa çıkmaması için devletin en üst kademelerinin adeta çırpındığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu tablo Türkiye’ye yakışmadı.” dedi.

Yolsuzluk operasyonu sonrası bütçe görüşmeleri yapıldığını ve bütçenin geçtiğini hatırlatan Kutluata, “Hükümetler bütçe görüşmeleri sırasında düşerler. Bütçe görüşmeleri kabul edildi, hükümet düşmedi. 4 bakan istifa etti. Hükümet sallantılı halde devam ediyor. Yarısı düşmüş bir hükümetle devam ediliyor." diye konuştu.

“YOLSUZLUĞU HAFİFE ALMA TAVRI DÜŞMÜŞ BİR İKTİDARIN ÇIRPINIŞI”

Kutluata, yolsuzlukların özellikle geri kalmış ülkelerde olduğunu, iktidarın yolsuzluk şüphesi gördüğü yeri basmak ve temizlemekle görevli olduğunu vurgulayan Kutluata, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Temizlediği zaman hakim olamadığı bir yolsuzluktan bahsedersiniz. Yine de gözden kaçırdığı için hükümet bundan sorumludur. Ama, bir iktidarın kendi kontrolü ve teşviki altında bir takım işler yapılıyor ise bunun affı olmamalıdır. Bu millet de bunu kabul etmeyecek. Ancak hükümetin yolsuzluğu hafife alan bir tavrı var. Bunu da başardılar. Bir memurun evinde yaptığı, kendisine yaptırılan yolsuzlukların, o anlık karşılığı 4.5 milyon dolar olarak var ise o yolsuzluğun aslının değeri ne kadardır? 450 milyon dolar nerdedir? Belki 4.5 milyar dolar nerdedir? Düşmüş bir iktidarın, çırpınışlarını, direnişlerini görüyorsunuz."

“İKTİDAR HERKESİ SUSTURDUĞUNU, SİNDİRDİĞİNİ ZANNETTİ”

İktidarın ‘Herkesi susturdum, herkesi sindirdim, kimse ağzını açamaz bundan sonra' derken baktı ki ağzını açacaklar varmış.” diyen Kutluata, “Bu görüldüğü için bundan böyle suça iştirak ettirilen herkes kendi paçasını kurtarmak üzere bundan sonra tedbir almaktadır.." diye sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar