MHP'li Günal: Başbakan'ı Yüce Divan korkusu sardığı için bağırıyor

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divan'a gitme korkusu sardığı için mezarlıkta ıslık çalan adam misali korkuyu bastırmak için her kesime saldırdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Günal: Başbakan'ı Yüce Divan korkusu sardığı için bağırıyor

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divan'a gitme korkusu sardığı için mezarlıkta ıslık çalan adam misali korkuyu bastırmak için her kesime saldırdığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'la birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen Milletvekili Günal, İlçe Başkanı Yener Çiviler, İlçe Belediye başkan adayı Raşit Enhoş ve partililerle birlikte seçim çalışması yaptı. 30 Mart'ta Manavgat'ı CHP'den geri almaya hazır olduklarını belirten Günal, ırmak kenarında ilçe ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın, 'Okyanus ötesi', 'paralel devlet' ve toplumun her kesimine yönelik saldırısının temelinde 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayını bastırmak olduğunu belirten Günal, Erdoğan'ın bu koroyu bastırmadaki halinin de mezarlıktan korkan adamın korkusunu bağırarak bastırmaya çalışması gibi olduğunu kaydetti. Kendisinin defaatle Meclis kürsüsünden de dile getirdiği gibi gerçek paralel devletin Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu belirten Günal, "Gerçek paralel devlet Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ndedir. Onlarla işbirliği yaptığı için kendini temize çıkarmak amacıyla paralel yapı söylemiyle gündem saptırması yapıyor. HSKY, demokratikleşme paketi gibi çalışmaların temelinde 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayını örtbas etmek için böyle enstrüman ve savunma üretildi." diye konuştu.

30 Mart mahalli seçimlerinin Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kırmızı kart gösterme ve Başbakan Erdoğan'ın Yüce Divan'a gönderilmesi adına tarihi öneme sahip olduğunu anlatan Günal, "Başbakan Erdoğan son günlerini yaşıyor. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını bastırmak için her kesime saldırıyor. Kendisini Yüce Divan korkusu sardı. Suçluluk psikolojiyle her tarafa saldırarak korkusunu yenmeye çalışıyor. Mağduriyet yaratmaya çalışıyor. Artık kimse onun timsah gözyaşlarına inanmıyor. Kral çıplak. Her şeyi kapatsalar bile ayakkabı kutularını ve para kasalarını gören milletin vicdanını kapatamazlar." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ı Yüce Divan'a gitme korkusunu sardıktan sonra yüksek sesle 17 Aralık'ta ortaya dökülenleri bastırmaya çalıştığını savunan Günal, Başbakan'ın aklanma ve temizlenme yerine suçluyu yakalayanları cezalandırmasının da bir anlamda suçunu itiraf etmesi olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın eninde sonunda Yüce Divan'a gideceğini aktaran Günal, seçimlerin aklanma yeri olmadığını, aklamanın bağımsız mahkemeler karşısına çıkarak hesap verme ile olacağını ifade etti. Günal, çocuklarının istikbali için istiklal mücadelesi veren Erdoğan'ın her kesime saldırmasındaki en önemli etkenin 30 Mart sonrası Yüce Divan'a gitme korkusunu olduğunu; ülkede hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlayışının pekişmesinde 17 Aralık'ın bir milat olduğunu sözlerini ekledi. CİHAN

Yorumlar