MHP’li Durmaz: Başbakanın abdestinden şüphesi var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan'ın talimatıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılmasının milyonlarca insanın hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini belirterek, bu uygulamayla Başbakan ve ekibinin.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz: Başbakanın abdestinden şüphesi var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan'ın talimatıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın kapatılmasının milyonlarca insanın hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini belirterek, bu uygulamayla Başbakan ve ekibinin sıkıştığı abdestinden şüphesi olduğu izlenimi verdiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Yozgat’ta partisinin belediye başkan adayı Uğur Bektaş ve partilileri ile birlikte esnaf ziyarelerinde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, esnaflarla sohbet ederek sorun ve isteklerini dinledi. Durmaz, burada gazetecilerin Twettir’ın kapatılmasını sorması üzerine, "Son Twıtter ile ilgili yasaklama konusu tamamen Sayın Başbakan ve ekibin sıkıştığı ve abdestinden şüphesi olduğunun izlenimini vermektedir. Kesinlikle Türkiye’yi Avrupa'da ve dünya nezdinde zor durumda bırakan bu uygulama insanların bilgi alma, haber alma özgürlüklerini de kısıtlayan bir uygulama olmuştur. Umut ederiz ki bundan vazgeçerler." dedi.

Twitter’in kapatılmasının milyonlarca insanın hakkının gasp edilmesi anlamına geldiğini vurgulayan Durmaz, "Milyonlarca takipçisi olan Twıtteri 2-3 kişinin yaptığı yanlışlıklar yüzünden kapatmak o diğer milyonların hakkını gasp etmiş anlamına gelmektedir. Hükümetin bu yanlıştan vazgeçmesi gerekir. Bunların abdestlerinden şüpheleri var demektir. Bir takım taşıyamayacakları, söyleyemeyecekleri, inkar edemedikleri, tapelerin yaygınlaşmasından korktukları için böyle bir yola tevessül etmişlerdir. Kesin kez yeni kuşak bu bilgisayarı en iyi şekilde kullanan iletişime mutlaka bir formül geliştirecek gençlerimizin sayesinde bunlarda aşılacaktır." diye konuştu.

"NE YAPARLARSA YAPSINLAR BAZI ŞEYLERİ GİZLEME İMKANLARI KALMAMIŞTIR"

AKP’nin artık gizleyeceği bir şeylerinin kalmadığını söyleyen Durmaz, "Her şey aleni bir şekilde ortalığa dökülecektir, ama yasaklarla bir yere varamayacakları bellidir. Ta başından beri bunların esasen yasaklara karşı bir duruşlarının olmadığını biliyorduk. Kendi programlarında '3Y' olarak ifade etmişlerdi; yasakları kaldıracağız diyorlardı, yolsuzluğu bitireceğiz diyorlardı ve yoksulluğu bitireceğiz diyorlardı. Üçünde de şuanda dünyada en çok tartışılan bir konuma geldik. Yasaklarda malum rezil oluyoruz artık dünyaya, yolsuzluklar konusunda söyleyecekleri hiç bir şey kalmadı her şey ortaya saçıldı ve herkesin gözünün önünde cereyan ediyor. Yoksulluk konusunda da Türkiye’de rekorlar kırılıyor. Allah akıl fikir versin, Allah milletimize sabır feraset versin diyorum. 30 Mart’ta bunların hepsi sona erecek inşalah." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIN RUH HALİ ÖTEDEN BERİ BAZI ŞEYLERİN İŞARETİNİ VERİYORDU"

"Başbakan'ın ruh hali öteden beri bazı şeylerin işaretlerini veriyordu." diyen Durmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Küçücük çocuklara; bu ülke artık sizin yani 23 Nisan’daki temsili Başbakan'a bu ülke sizin ister asarsınız, ister kesersiniz diyen sayın Başbakan'dan fazla bir şeyde beklemiyoruz. Çiftçiye hakaret eden Sayın Başbakan, toplum kesimlerinin hepsini hor gören, ortalığa dökülen tapelerden anlıyoruz ki güvendiği hiç kimse yokmuş yanında. Herkesten kuşku duyan, herkesin birbirini izlediği bir yapıyla Türkiye’yi nasıl 11 yıl idare etmişiz Allah bizi korumuş diyorum. Sayın Başbakanın o sözüne çok itibar etmiyorum. Ne yaparsa yapsın bu millet, bu gençlik buna bir çare bularak gereğini yapacaktır." CİHAN

Yorumlar