MHP’li Çetin: Fezlekelerin okunmaması milli iradenin gaspıdır

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, TBMM’nin, 19 Mart’ta toplanarak yolsuzluk suçlamalarına muhatap bakanlarla ilgili fezlekeleri görüşecek olmasının, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti olmak üzere, söz konu.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Çetin: Fezlekelerin okunmaması milli iradenin gaspıdır

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, TBMM’nin, 19 Mart’ta toplanarak yolsuzluk suçlamalarına muhatap bakanlarla ilgili fezlekeleri görüşecek olmasının, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti olmak üzere, söz konusu eski bakanların üzerlerindeki şaibelerden kurtulması için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Şefkat Çetin, konuyla ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, ancak fezlekelerin Meclis’te okunmasına engel olarak gizleme girişimleriyle milli iradeye darbe vurulduğu ve aklanma fırsatının tepildiğine işaret ederek, ”Her fırsatta milli irade sözünün arkasına sığınan Tayyip Erdoğan ve hükümeti, söz konusu olan kendileri hakkındaki suçlamalar olduğunda gizlilik kararı bahanesiyle milletin iradesini hiçe saymaktadır. Tayyip Erdoğan ve AKP’nin, suçlamaları örtmek için Meclis’e dahi sansür uygulaması, hırsızlık ve rüşveti milletten kaçırma çabası kabul edilemez.” dedi.

"BASKI, MİLLİ İRADENİN TECELLİGAHI YÜCE MECLİS'E KADAR UZANDI"

Erdoğan’ın, milletten gerçekleri gizleme çabasının baskı, sürgün ve sansürle sınırlı kalmadığını, milli iradenin tecelligahı Yüce Meclis’e kadar uzandığını belirten MHP’li Çetin, “17 Aralık operasyonuyla istifa etmek zorunda kalan AKP’li bakanların bir türlü TBMM’ye ulaştırılamayan fezlekelerinin muhalefetten daha fazla kaçırılamaması üzerine, bu kez soruşturmanın gizliliği bahanesiyle Meclis’te okunmasına karşı çıkılmaktadır. Denetim yetkisine sahip TBMM’nin yürütme organı üyelerine ait fezlekedeki delilleri öğrenmesinin engellenmesi, apaçık bir yetki gaspıdır. Devletin en mahrem bilgilerinin görüşülebildiği TBMM’nin dört bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarına ulaşamaması, Tayyip Erdoğan’ın iradesinin milli iradenin üzerine çıkması anlamına gelmektedir.” görüşünü aktardı.


CİHAN

Yorumlar