MHP'li Büyükataman: Kırım’da soydaşlarımız çaresiz bırakılmamalıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ukrayna’daki karışıklıkların Kırım Özerk bölgesine sıçramasına ilişkin, “’Biz Kırım’dan çıkarken kar yağmadı, kan aktı’ ağıtlarıyla bıraktığımız Kırım’da bu sefer Türk kanı akmamalı, soy.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Büyükataman: Kırım’da soydaşlarımız çaresiz bırakılmamalıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ukrayna’daki karışıklıkların Kırım Özerk bölgesine sıçramasına ilişkin, “’Biz Kırım’dan çıkarken kar yağmadı, kan aktı’ ağıtlarıyla bıraktığımız Kırım’da bu sefer Türk kanı akmamalı, soydaşlarımız çaresiz bırakılmamalıdır. Bilesiniz ki Kırım Türkü asla yalnız değildir.” dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İsmet Büyükataman, soydaş Kırım Tatarlarının da yaşadığı Kırım Özerk Cumhuriyetinde bulunan tüm tarafların itidal ve sağduyuyla hareket etmesini beklediklerini ifade ederek, “Türk Dışişleri Bakanlığı basın açıklamasının ötesinde bir şeyler yaparak o coğrafyadaki soydaşlarımızın hakkını koruma yolunu tercih etmelidir. Kırım yakın tarihimizde acı ve gözyaşının adı olmuştur. Geçtiğimiz yüzyılda yaşanan sürgünlerin ve soykırımların tekrar yaşanmaması adına hükümetin bu konuda çok hassas davranmasını bekliyoruz. Başbakan Erdoğan ve hükümeti, hem Türkiye’nin milli çıkarlarının çiğnenmesine seyirci kalmanın, hem de öz be öz soydaşlarını ölüme, acıya terk etmenin Türk milletinin ve tarihin affetmeyeceği bir gaflet ve ihanet olacağını artık anlaması gerekmektedir.” düşüncesini aktardı.

“KIRIM TÜRK’Ü ASLA YALNIZ DEĞİLDİR”

Büyükataman sözlerini, “Filistin’e, Suriye’ye birlikte ağlarken, Kırım’a ağladığımızda yalnız kaldığımızı görmek AKP iktidarının Türklük kompleksleriyle ve zihniyetleriyle anlaşılabilir; ancak unutmamalılardır ki, Türkiye’de yaşayan yüzbinlerce Kırım göçmeni ile o bölgeyle koparılamaz tarihi bağlar inşa edilmiştir. Bu bağ yıkılırsa, Diyarbakır daha savunmasız, Bursa kardeşsiz kalacaktır. Sıfır sorun diye yola çıkanlar, kendi soydaşlarını kaderine terk ederlerse, Gazze’de çözüm için onlara kimse söz hakkı tanımayacaktır.
‘Biz Kırım’dan çıkarken kar yağmadı, kan aktı’ ağıtlarıyla bıraktığımız Kırım’da bu sefer Türk kanı akmamalı, soydaşlarımız çaresiz bırakılmamalıdır. Bilesiniz ki Kırım Türk’ü asla yalnız değildir.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar