MHP'li Adan: Operasyonu hükümet-cemaat çekişmesine hapsetmek akıl dışıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili meseleyi hükümet-cemaat çekişmesine hapsetmenin, yolsuzluklarla ilgili soruşturmayı zamanlama itibarıyla manidar bulup yakın geçmiştek.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Adan: Operasyonu hükümet-cemaat çekişmesine hapsetmek akıl dışıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili meseleyi hükümet-cemaat çekişmesine hapsetmenin, yolsuzluklarla ilgili soruşturmayı zamanlama itibarıyla manidar bulup yakın geçmişteki iktidar tasarruflarına misilleme olarak yorumlamanın son derece maksatlı, son derece kasti, oldukça da akıl dışı olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere devam ediliyor. MHP Grubu adına konuşan İstanbul Milletvekili Celal Adan, özellikle Türk demokrasisi adına, Türk siyaseti adına, 3 bakanın çocuklarının sabah polis marifetiyle alınıp, yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınmasının, iki gündür medyada cereyan eden bu çalma çırpmaya dayalı iddiaların kendisini üzdüğünü ifade etti.

Böyle bir iddia ile ilgili 'konuşayım mı, konuşmayım mı' diye çok düşündüğünü belirten Adan, bir yıllık teknik ve fiziki takip sonucunda, yolsuzluk ağlarının deşifre edildiği, kirli kazanç bağlantılarının belirlendiği, rüşvet çarkının tespit edildiğinin anlaşıldığını ifade etti.

"HÜKÜMET BOYUNU AŞAN KİRLİ VE KARANLIK İŞLERE BULAŞMIŞ"

Adan, şöyle devam etti: "Sahte belgelerle hayalî ihracat teşebbüsleri, altın kaçakçılığı, kara para aklama, rüşvetle vatandaşlık dağıtımı, imar usulsüzlükleri, rant yolsuzlukları, arazi vurgunculuğu ve ihalelere fesat karıştırma gibi ağır suç ve suçlamalar iktidar yönlendirmeli yandaş ve yolsuzluk çetelerini köşeye sıkıştırmıştır. İstanbul'daki yolsuzluk operasyonu bir kez daha göstermiştir ki; hükûmet boyunu aşan kirli ve karanlık işlere bulaşmış, çıkar ilişkilerinin, kul ve yetim hakkını gasp eden ahlaksızların merkez üssü haline getirilmiştir. Nitekim Başbakan Erdoğan'ın yönetimi altındaki Türkiye, resmen yolsuzluğun, yoksulluğun, yasakların hâkimiyeti altına girmiştir. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz hırsızlar, yağmacılar, talancılar, hortumcular, yankesiciler, komisyoncular, tefeciler, tufeyliler, AKP hükümetinin etrafında öbek öbek toplanmışlar, aynı amaca doğru yönelmişlerdir. Şu günkü şartlarda hükümetin sevk ve idare ettiği yolsuzluk ve hukuksuzluk kervanı gizlenmeyecek, saklanmayacak, örtülemeyecek kadar büyümüş, kökleşmiş her tarafı sarmıştır. Kara para zincirinin halkaları, gayrimeşru gelir kapılarının parçaları, yasa dışı yollarla servet üstüne servet edinen mafyatik yapılanmaların uzantıları AKP'ye tam olarak sızmış, hatta ele geçirmiştir."

"BAŞBAKAN SAPTIRMA GİRİŞİMİNDE"

Sürdürülen adil soruşturma nereye uzanırsa uzansın, ucu kime dokunursa dokunsun mutlaka sonuna kadar götürülmesi gerektiğini vurgulayan Adan, "Türkiye yolsuzluklarla hesaplaşmalı, temiz toplum, temiz yönetim, temiz siyaset için herkes samimi bir şekilde mücadele etmelidir. Kanunsuzluklarla baş edebilmek, yolsuzluk damarlarını kökünden kesip atabilmek için bu tarihî fırsat heba edilmemelidir. Ayrıca, söz konusu hukuki süreci yıpratmak, sulandırmak, rotasından saptırmak amacıyla gündemde sıcaklığını koruyan siyasi bir kutuplaşmaya, malum anlaşmasızlığa ve sözde rövanşist bir çıkışa bağlamak en azından pişkinlik ve utanmazlık örneğidir. Meseleyi Hükümet-cemaat çekişmesine hapsetmek, yolsuzluklarla ilgili soruşturmayı zamanlama itibarıyla manidar bulup yakın geçmişteki iktidar tasarruflarına misilleme olarak yorumlamak son derece maksatlı, son derece kasti, oldukça da akıl dışıdır. Başbakan Erdoğan'ın 'Tehditlere boyun eğmeyeceğiz' diyerek saptırma girişimi, 'Birilerinin topu, tüfeği varsa bizim Allah'ımız var' ifadeleri suçüstü yakalanan, üste çıkmaya gayret eden telaşlı bir zihniyetin çırpınışlarından başka bir şey değildir. Yolsuzlukları örtbas etmeye, millî irade dolandırıcılığıyla akılları karıştırmaya ve siyaset cambazlığıyla günahları örtmeye hiç kimse, hele ki Başbakan Erdoğan asla kalkışmamalıdır." diye konuştu.

"MHP YOLSUZLUK SORUŞTURMASINI ÖZENLE TAKİP EDECEK"

Parti olarak İstanbul'da süren yolsuzluk soruşturmasını titizlikle, büyük bir özenle takip edeceklerini vurgulayan Adan, hukuka saygı duymanın herkes için ortak yükümlülük olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda, siyasi telkin ve müdahalelerin olmaması konusunda özellikle Başbakan ve hükûmetin çok dikkatli hareket etmesi zorunluluğu bulunduğunu anlatan Adan, bugünkü ortamda gecikmeyle de olsa yargı devreye girdiğini ve inisiyatifi ele aldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar