MHP'den Dombra eleştirisi: Cengizhan'ın evlat acısıyla göbek atılmaz

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, AK Parti Pamukkale Belediye başkan adayı Hüseyin Gürlesin’in "Dombra" müziği eşliğinde kızlı erkekli halay çektiği görüntüleri eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Dombra eleştirisi: Cengizhan'ın evlat acısıyla göbek atılmaz

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, AK Parti Pamukkale Belediye başkan adayı Hüseyin Gürlesin’in "Dombra" müziği eşliğinde kızlı erkekli halay çektiği görüntüleri eleştirdi. AK Parti'lilerin Dombra müziğinin anlamından bihaber olduğunu ileri süren Yeniçeri, “Dombra müziğiyle oynanmaz, çünkü Dombra'yı iki telli hale getiren, Cengizhan’ın evlat acısıdır. Tabii bunları bilmek lazım.” dedi.

Bu müzikle göbek atanlardan, bu hassasiyeti bilmelerini beklemediklerini söyleyen Yeniçeri, “Seçim sürecinde gün geçtikçe MHP’nin yükselişini görenler, MHP seçmenine göz dikmektedir. AKP, Türk milletinin ve 'Türk' kelimesinin silinmesi için yaptıklarını vatandaş bilmiyormuş, görmüyormuş gibi milliyetçiliğe heveslenmekte, hattâ Dombra'yı seçim müziği yapmaktadır ama unuttukları bir şey vardır; ne milliyetçilik onların üzerine yakışmakta ne de Dombra'nın ruhu onları kabul etmektedir.” şeklinde konuştu.

Bu arada “AK Parti Dombra Halayı” adıyla internete koyulan görüntülerin seyredilme sayısının kısa sürede 90 bine yaklaştığı ve her geçen gün binlerce kişi arttığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar