MHP, Türkmenlere yardım kampanyası başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Irak’ta IŞİD terör örgütünün saldırıları sonrası açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla karşı karşıya kalan Türkmenlere yardım kampanyası başlattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kampanyanın...

Google Haberlere Abone ol
MHP, Türkmenlere yardım kampanyası başlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Irak’ta IŞİD terör örgütünün saldırıları sonrası açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla karşı karşıya kalan Türkmenlere yardım kampanyası başlattı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kampanyanın başlatılması nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Irak’ın ağır, kanlı ve sancılı bir iç kargaşa ortamından geçtiğini, çok tehlikeli sonuçlara neden olacak bunalım şartlarını yaşamakta olduğunu ifade etti. Irak’ın, mezhep temelli bölünmenin ve etnik odaklı parçalanmanın kıyısına geldiğini ifade eden Bahçeli, şöyle dedi:

“Irak’ta ortak akıl, ortak payda, ortak irade ve ortak değerler kırılma noktasına kadar bükülmüştür. Tarihi ve kültürel bağlarımızın yanı sıra komşuluk hukukuyla da ilişkilerimizi kurumsallaştırdığımız Irak’ın bugünkü acınası hali, bölgesel dengeleri alt üst edecek niteliktedir. Irak’ta birlikte yaşama duygusu hasar almış, huzur ve güvenlik vahim derecede zayıflamıştır. IŞİD terör örgütü, Irak topraklarını işgal etmekle kalmamış, pamuk ipliğine bağlı sosyal dokuyu ve hassas siyasal bütünlüğü de sarsmıştır. Özellikle Irak Türkmenleri can çekişmekte; açlık, yoksulluk ve vahşi saldırılarla boğuşmaktadır. Musul, Kerkük ve Telafer başta olmak üzere, Türkmeneli silahların gölgesinde, insanlıktan çıkmış vahşilerin hedefindedir. Soydaşlarımızın yüreği kan ağlamakta, mağduriyetleri her geçen gün artış göstermektedir. Şu an Türkmen illeri istilacılar tarafından acıya ve zulme mahkum edilmektedir. Mazlum soydaşlarımız göçe zorlanmakta, yerinden yurdundan edilmektedir.”

"Türkmenlerin birebir muhatap kaldığı bu acıklı ve yürek burkucu manzaraya tahammül etmek, sineye çekmek, görmezden gelmek hiçbir vicdan sahibinin harcı olmayacaktır." diyen Bahçeli, parti olarak Türkmeneli’ne ve Türkmenlere yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

CİHAN

Yorumlar