MHP Milletvekili Şimşek: AK Parti, ülkeyi ticari şirket mantığı ile yönetiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, AK Parti hükümetinin ülkeyi bir ticari şirket mantığı ile yürüttüğünü ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Şimşek: AK Parti, ülkeyi ticari şirket mantığı ile yönetiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, AK Parti hükümetinin ülkeyi bir ticari şirket mantığı ile yürüttüğünü ileri sürdü. Milletvekili Şimşek, "AK Parti, ülkeyi bir ticaret şirketi mantığı ile yönetmeye çalışmakta ve hukuk devletinden gün geçtikçe uzaklaşmaktadır." dedi.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, yaptığı açıklamada, Bafra ilçesinde bulunan TİGEM Karaköy Tarım İşletmesi'nin özelleştirmesine karşı çıkan işçiler ve bölgedeki köylülerin yanında yer aldığını ifade etti. Şimşek, TİGEM'in özelleştirilmesinin takipçisi olduklarını belirtti.

MHP olarak, TİGEM olayını Meclis'e taşıyacağını belirten Şimşek, “TİGEM Karaköy Tarım İşletmemizin 30 yıllığına kiralanması söz konusu ve TİGEM özelleşme kapsamında ihaleye çıkacak. Şartnameler hazırlanmış. Yani burası özel bir çiftlik gibi kullanılacak görünüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, sosyal devlet olma ilkesini bu özelleştirmelerde tamamen red eder bir tarzda davranıyor. Bu işte bir yandaş koruma sezinliyoruz. Burada devletin, vatandaşın menfaatine bir şey yok. Yani 'sat kurtul, ver kurtul' mantığı, sayın genel başkanımızın söylediği gibi devletin önemli şirketlerine, önemli işletmelerine, milli değerleri olan şirketleri bu zamana kadar Adalet ve Kalkınma Partisi'nin nasıl sattığını gördük.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar