MHP Milletvekili Akçay: Erdoğan gırtlağına kadar yolsuzluğun içine battı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gırtlağına kadar yolsuzluğun, rüşvetin, kara para aklamanın, kaçakçılığın ve imar yolsuzluğunun içine battığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
MHP Milletvekili Akçay: Erdoğan gırtlağına kadar yolsuzluğun içine battı

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gırtlağına kadar yolsuzluğun, rüşvetin, kara para aklamanın, kaçakçılığın ve imar yolsuzluğunun içine battığını iddia etti. Türkiye’nin, Türk milleti tarihinde hiçbir zaman görülmediği kadar soyguna, talana tâbi tutulduğunu ve tutulmaya da devam ettiğini söyleyerek, “17 Aralık operasyonları göstermiştir ki başta Başbakan Erdoğan olmak üzere pek çok bakan ve siyasi yönetici, gırtlağına kadar yolsuzluğun, rüşvetin, kara para aklamanın, kaçakçılığın, imar yolsuzluğunun içine batmıştır. O günden bugüne yapılan bütün gayretler de bunları örtbas etmeye yönelik. Basını, yargıyı sindirmek, bütün bu yolsuzlukları aklama gayretinden kaynaklanıyor.” dedi.

Manisa’da oda ve dernekler hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Milletvekili Akçay, MHP olarak bir muhalefet partisi oldukları için seslerinin millete, vatandaşa ulaşmaması amacıyla iktidar partisi tarafından akla hayale gelmeyecek her türlü gayretin gösterildiğini öne sürdü. TBMM’nin çalışmalarının eskiden naklen yayınlandığını hatırlatarak, “Şimdi akşam saat 19.00’a kadar haftada üç gün veriliyor. Son günlerde iyice ayan beyan ortaya çıktı ki Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bir beyanatının bir televizyon kanalının alt yazısından geçirilmesine dahi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tahammülü dahi yok, tâ Fas’tan müdahale ediyor. O bakımdan her alanda siyaset yapılmasına ben şiddetle karşı olmakla beraber artık millet olarak nefes alamaz ve kendimizi anlatamaz bir hale geldik. Onun için bundan sonra bulunduğumuz her ortamda Türk milletinin vicdanı ve sesi olarak bunları ifade edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Devlet İhale Kanunu’nda 12 yıldır 175 defa deşiklik yapıldığını söyleyen Erkan Akçay, şunları kaydetti: “Bir iktidar, 12 yılda bir ihale kanununda 175 defa neden değişiklik yapar? Bu sorunun cevabı çok önemlidir, çünkü soygunun ve talanın nasıl yapıldığını bu İhale Kanunu değişikliklerinden anlamak mümkündür. Biz bunlara şiddetle karşı çıktık düzeltilmesi için, elimizden gelen gayretin fazlasını göstermeye çalıştık ancak geldiğimiz nokta çok açıktır ki bütün bu talan ve yolsuzluklar, birtakım müteahhitlerde oluşturulan havuz da hep bu İhale Kanunu'ndaki değişikliklerden yararlanılarak yapılmıştır. Yine kamuoyunda, gazetelerde yazılıp televizyonlarda söylenmeyen, en az bunun kadar önemli bir hususu da sizlerle paylaşayım. 2012 yılının Mayıs ayında bir Başbakanlık genelgesi yayınladı, Başbakan Erdoğan imzasıyla. Bu Başbakanlık genelgesinde kamuya ait bütün menkul ve gayrimenkullerin satışı, kiralanması, tahsisi, ittifak hakkı tesisi gibi bütün işlemler, bizzat Başbakan'ın onayına bağlandı. Bunun sebebini en az 10 defa Meclis’te sorduk, cevap alamadık. Dedik, bununla yolsuzluk yapıyorsunuz siz ve o zamanki Başbakanlık Müsteşarı, şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala da bu işlerin koordinatörü ve şimdi ortaya çıktı ki değerli kardeşlerim, Türkiye işte bu mevzuat uygulamalarıyla yağmaya tâbi tutulmuştur. Bunları milletimizin gözünden saklama gayretleri ne olursa olsun, biz mutlaka bütün vatandaşlarımıza teker teker bu hakikatleri anlatacağız.” CİHAN

Yorumlar