MHP'li Oktay Vural istifa etti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural bu görevinden istifa ederek muhaliflerin safına katıldı

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Oktay Vural istifa etti
Milliyetçi Hareket Partisi’nde kurultay ve yönetim değişikliği tartışmaları sürerken partinin Meclis’te grup başkanvekilliği görevini yürüten Oktay Vural da muhalefete katıldı. Vural, grup başkanvekilliğinden istifa etti. Oktay Vural’ın Meral Akşener ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.

Al Jazzera'nin Gonca Şenay imzalı haberine göre Oktay Vural, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye bir süredir partide değişim yaşanması gerektiği yönündeki görüşünü dile getiriyordu. Vural, salı akşamı, daha önce dile getirdiği bu görüşleri tekrarladı ve bu koşullar altında göreve devam edemeyeceğini söyledi.

Vural’ın muhaliflerle birlikte hareket edeceği bir süredir MHP kulislerinde konuşuluyordu. Ancak bundan bir süre önce Al Jazeera’nin muhalefete katılacağını iddialarını sorduğu Vural, “Bu konuları konuşmak istemediğini” söylemişti.

Vural’ın bir süredir muhalefete yakın durduğu ancak 19 Haziran Pazar günü yapılan kurultayı, delegenin burada göstereceği iradeyi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu kurultayla ilgili yapacağı değerlendirmeyi beklediği öğrenildi. Salı günü grup toplantısından sonra Oktay Vural’ın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bir görüşme yaptığı ve kararını ilettiği öğrenildi.

Yorumlar