MHP'li muhalifler üçte iki çoğunluğu bulamadı

MHP'li muhalifler tüzük değişikliği için gerekli olan üçte iki çoğunluğu elde edemedi. Şu ana kadar noter onayıyla elde edilen delege sayısı 752 olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li muhalifler üçte iki çoğunluğu bulamadı
MHP'li muhaliflerin tüzük kurultayı Ankara Akyurt ilçesinde toplandı. Kurultayda, tüzük değişikliği için gerekli olan üçte iki çoğunluk henüz elde edilemedi. Şu ana kadar noter onayıyla elde edilen delege sayısı 752 olarak belirlendi. MHP Genel Merkezi'ne göre tüzük değişikliği için salt çoğunluk olan 821 sayısının yakalanması gerekiyor. Muhaliflere göre ise bu sayı 806. 

MHP YÖNETİMİ: 495 DELEGE İMZA VERDİ

MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise sadece 495 delegenin imza verdiği belirtildi. 

MUHALİFLERDE BİR ÇATLAK DAHA

MHP'li muhaliflerin arasındaki görüş ayrılıkları bugünkü kurultayda da kendini gösterdi. Çağrı heyeti tarafından ilan edilen kurultay toplantısında divan listesi krizi yaşandı.



Meral Akşener ile Sinan Oğan iki farklı divan listesi oluşturdu. Diğer muhalifler ise buna itiraz etti. Kurultay salonunda toplanan partililer de tek listeyle toplantının başlamasını istedi. Kriz devam ederken, genel başkan adayları kulise çekilerek istişare yaptılar. İstişareden sonra Musavat Dervişoğlu başkanlığındaki listede karar kılındı. 

Yorumlar