MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Yolsuzluk ve rüşvetler ortadadır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, yolsuzluklar ve rüşvetlerin ardından ülkenin AK Parti iktidarı tarafından derin bir istikrarsızlığa itildiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: Yolsuzluk ve rüşvetler ortadadır

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, yolsuzluklar ve rüşvetlerin ardından ülkenin AK Parti iktidarı tarafından derin bir istikrarsızlığa itildiğini öne sürdü. Yerel seçimlerin ülkenin temizlenmesi anlamında önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “AKP her şeyi inkâr etmeden yalanlama yoluna gitmekte, yolsuzluklar ve rüşvetler çok net bir şekilde ortada dururken AKP, ‘Böyle bir olay yok.’ diyememekte, sadece ortaya çıkan pisliklerin adi bir montaj olduğunu iddia etmektedir.” dedi.

Olayların kamuoyunun gözü önünde açıkça cereyan ettiğini ileri süren Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, “Ülkemizin gerek iç kamuoyunda gerekse dünya basınında süratle istikrarsızlığa gittiği imajını, bir gerçeklik olarak yerleşmektedir. Bu durum maalesef ekonomik kaygıları da beraberinde getirmiştir. Ekonomik gelişmeler, endişe verici bir boyuta ulaşmıştır. Güven endeksinin son bir yıl içinde yüzde 30’lar düzeyinde azalması, bunun en önemli göstergelerinden biridir. 30 Mart seçimleri, Türkiye’nin bu imajını temizlemek için vatandaşlarımızın kullanacağı en önemli fırsattır.” diye konuştu. Türkiye ekonomisinde tablonun düşük büyüme, yüksek işsizlik ve yüksek enflasyon olduğunu söyleyen Ayhan, “Türkiye, dünya ekonomisinde kırılgan beşlinin en zayıf halkası durumuna gelmiştir. Dünya ekonomilerinden negatif ayrışma sürecine girmiştir. Büyüme 2011’den itibaren ivme kaybediyor. Yedi çeyrektir büyüme oranı, potansiyel büyüme oranı olarak kabul edilen yüzde 5’in altında seyrediyor. 2014 yılı için en iyimser büyüme tahmini de OVP’de yüzde 4 potansiyel oranın altında kalınacağını gösteriyor. Geçmiş yıllarda Türkiye’nin ekonomideki en belirgin özelliği olan yüksek oranlı büyümenin, 2014’ten itibaren yavaşlaması öngörülüyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar