MHP: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket iddiası asparagas ve asılsız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda on ili kapsayan anket yaptırdığına dair haberin asparagas ve asılsız bir iddia olduğunu söyledi.İktidar...

Google Haberlere Abone ol
MHP: Cumhurbaşkanlığı adaylığı için anket iddiası asparagas ve asılsız

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda on ili kapsayan anket yaptırdığına dair haberin asparagas ve asılsız bir iddia olduğunu söyledi.

İktidar çevrelerine yakın olduğunu belirttiği bir internet sitesinde MHP hakkında yer alan haber üzerine yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, iddianın tamamen düzmece ve gerçek dışı olduğunu ifade etti. MHP’li yalçın, Bahçeli’nin bir müddetten beri devlet adamı olgunluğu ve ciddiyeti içerisinde sürdürdüğü çatı adayı formülüne ilişkin temaslarda hayli mesafe alındığına işaret ederek, “Gerek eski cumhurbaşkanları gerek muhalefetteki siyasi partiler ve gerekse halk nezdinde, Köşk için bir çatı adayı bulunması noktasında görüş birliği bulunduğu ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımızın ilk etaptaki temas trafiği tamamlandıktan sonra, görüşmelere sivil toplum örgütleriyle devam edileceği, gerekirse siyasi partiler arasındaki ikili temasların yenilenebileceği duyurulmuştur. Çatı adayı formülü çerçevesinde yapılan görüşmelerde bütün milleti kucaklayacak ve Türk milletinin egemenlik haklarını göz ardı etmeyecek bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi noktasına yaklaşılmışken ortaya birtakım manipülatif ve spekülatif haberlerin atılması, maksatlıdır.” dedi.

“Söz konusu sitenin servis ettiği asparagas haber, kendi tenakuzunu ve yalanını son paragrafında ortaya koymaktadır.” diye tepkisini sürdüren Yalçın, haberin son kısmında yer aldığı gibi MHP üzerinden polemik yapma hevesinde olanların, duruşlarını bozmak için yalan manşetlere, uydurma malumatlara bel bağladığını kaydetti.

“OYNADIKLARI SİYASİ KUMARA ÇANAK TUTMAK”

Semih Yalçın, şöyle dedi: "Masa başından ve talimatla haber yazan sitelerin ne kadar ciddiye alınacağı, haberin muhatapları nezdinde olduğu kadar kamuoyunda da çok iyi bilinmektedir. Bu tür haberlerin en fazla iki hedefi vardır: Birincisi; Başbakan Erdoğan’ı her türlü hile, entrika ve desiseye başvurarak, düzenbazlık yaparak Köşk’e çıkarmak. İkincisi adı parlatılmak istenen bir takım isimlerin kendi varlıkları üzerinden oynadıkları siyasi kumara çanak tutmak ve onları büyük balıklar için avlamak. Sebebi ne olursa olsun adı geçen haber sitesinin yaptığı habercilik değil, iktidar uşaklığıdır. Çünkü bu tür karanlık haberlerden Başbakan Erdoğan değil, isimleri şu veya bu şekilde aslı astarı olmayan kurgulamalara bulaşan kimseler zarar görür. Zaten öteden beri havuz medyası isim kirletme ve şahsiyetleri pazara düşürme konusunda varını yoğunu ortaya koymaktadır.”

“HAVUZ MEDYASININ AYAK OYUNLARINA GELMEYECEK”

Diğer taraftan bir haberin doğru olup olmadığı kadar onu kimin hangi amaçlarla kamuoyuna sunduğunun da önemli olduğuna işaret eden Yalçın, “Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili süreçte Sayın Genel Başkanımızın başlattığı millî mutabakat arayışlarını baltalamak ve başarısız kılmak için yayınlanan haberlerin dayanağı AKP Genel Merkezi'dir. Servis sağlayıcıları da hortumlarını iktidarın açtığı menfaat kuyularına hoyratça daldıran havuz medyasıdır. Aklı başında hiçbir siyasetçi veya devlet adamı havuz medyasının ayak oyunlarına gelmeyecek, ancak havuza giren tedbirsizler oltaya düşecektir.” görüşünü aktardı.

“İKTİDARA YAMANMA VE YARANMAYA BAĞLAYANLAR”

MHP’li Yalçın, çıkar temin edip dünya nimeti devşirerek ayakta kalmanın yolunu iktidara yamanma ve yaranmaya bağlayanların ne medyada tutunmaları ne de toplumda saygın yer edinmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Yalçın tepkisini, “Bilinmelidir ki MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin temas ve ziyaretleriyle çatı adayı formülü konusunda yakalanan sinerjinin, öyle birkaç düzmece haberle dağıtılması mümkün değildir. Haberde adı geçen Meral Akşener İstanbul Milletvekilimizdir. Söz konusu haberi kaleme alan muhabirin, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin anketinden(!) kaçıncı çıktığını Sayın Milletvekilimize sorup işin aslını öğrenmesi yeterli olacaktır. Adı geçen haber sitesinin editörlerine önerimiz, ortalığı bulandırmak yerine bu sayede gerçekleri kamuoyuna yansıtmalarıdır.” ifadeleriyle sonlandırdı. CİHAN

Yorumlar