MHP Buca teşkilatı kapatıldı

MHP'de kurultay için muhaliflere imza verdikleri belirtilen İzmir Buca teşkilatı feshedildi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Buca teşkilatı kapatıldı

MHP'de muhaliflerin kurultay talepleri üzerine imza veren teşkilatlar arasında yer alan İzmir Buca teşkilatı genel merkez tarafından kapatıldı. 

Genel merkez tarafından görevden alındıklarını öğrenen ilçe yönetimi ise, tebligat kendilerine ulaşmadan istifa ettiler. 

İlçe başkanları olağanüstü kurultay için imza verdikten sonra görevden alındıklarını öğrenen MHP Buca İlçe Teşkilatı, tebligat gelmeden toplu istifa etti.

MHP İzmir'de deprem oluşturan gündem, Buca ve Torbalı ilçe teşkilatlarının görevden alınması oldu. MHP'de olağanüstü kurultay yapılması için önce imza veren, daha sonra noter huzurunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bağlılığını ilan eden MHP İzmir İlçe Başkanı Ali Karakuş, MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçkin'in telefonuyla görevden alındıklarını öğrendi. İlçe teşkilatına tebligat gelmeden teşkilatta bulunan yaklaşık 45 kişi toplu istifa verdi.

Karakuş şöyle konuştu: "Bu kadar kabiliyeti yüksek ilçe teşkilatını hangi gerekçe ile kapattıklarını sordum, bana 'Facebbok'taki yorumlar' dediler. Bu utanç verici bir durumdur. Türkiye'nin en donanımlı, en hareket kabiliyeti olan, en çok oy arıtan ve son seçimde en az oy kaybetmiş ilçenin kapatılma gerekçesi iki tane birleştirici yorumdur."

Yorumlar