MHP Başkanlık Divanı belirlendi

MHP 11. Olağan Büyük Kurultay'ında oluşan yeni MYK'da Başkanlık Divanı için seçim yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
MHP Başkanlık Divanı belirlendi

Başkanlık Divanı'nda Genel Sekreter  Yardımcıları Bozyel ile Dumanlı'nın yerine Konya Milletvekili Kalaycı ile Genel  Başkan Danışmanı Vahapoğlu getirildi.
 
MHP 11. Olağan Büyük Kurultay'ında oluşan yeni Merkez  Yönetim Kurulunda (MYK) Başkanlık Divanı için seçim yapıldı. 
 
Kurultay'ın arkasından seçilen 75 insandan oluşan yeni MYK, Genel Başkan  MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı. Bahçeli'nin konuşmasının ardından, umumi  başkan yardımcıları ile umumi sekreter ve umumi sekreter yardımcılarından oluşan  15 benlik Başkanlık Divanı için seçime geçildi. 
 
Seçim için MYK toplantısının yapıldığı salona 3 sandık kuruldu. MYK  üyelerinin Başkanlık Divanı seçiminde 15 insanın ismini yazdığı söylendi. 
 
MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli'nin umumi başkanlık yaptığı dönemde, Başkanlık Divanı  üyeleri ilk kere MYK üyelerinin tercihi ile belirlendi. 
 
Başkanlık Divanı'nda iki ad değişti
 
MYK'da yapılan seçim neticesine oranla Başkanlık Divanı'nda yalnızca iki  isim değişti. Buna oranla Genel Sekreter Yardımcıları Abbas Bozyel ile Recep  Dumanlı'nın yerine Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile Genel Başkan Danışmanı  Mustafa Hidayet Vahapoğlu seçildi. Tüm umumi başkan yardımcıları ile Genel  Sekreter İsmet Büyükataman ise Divan'daki yerini korudu. 
 
Yeni oluşturulan Başkanlık Divanı'nda umumi başkan yardımcılarının  görev dağılımının istikbal günlerde Genel Başkan MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli nedeni ile  yapılacağı öğrenildi. 
 
Öte yandan, kurultayda seçilen Merkez Disiplin Kurulu (MDK) da ilk  toplantısını yaptı. MDK'nin başkanlığına da Halil Öztürk seçildi. 
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar