MHP adayı Karakaya: Ankara için tepeden tırnağa değişim zamanı geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Milliyetçi Hareket’e özgü bir yerel yönetim modelini uygulamaya koymak için yaptıkları hazırlıkları tamamladıklarını ve 'Üretken Belediyecilik' vizyonu ile.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Karakaya: Ankara için tepeden tırnağa değişim zamanı geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Milliyetçi Hareket’e özgü bir yerel yönetim modelini uygulamaya koymak için yaptıkları hazırlıkları tamamladıklarını ve 'Üretken Belediyecilik' vizyonu ile kamuoyuna sunduklarını söyledi. Karakaya, çarpık belediyecilik anlayışı yüzünden her gün biraz daha örselenen güzel şehir Ankara için tepeden tırnağa değişim zamanının geldiğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Ankara ilçe belediye başkan adayları ile teşkilatların Ankara’daki ortak istişare toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında, “MHP olarak mahalli idareleri; en ücra köşedeki vatandaş ile iletişim hâlinde olan, onların ihtiyaç ve sorunlarına çözümler getiren ve bu yönleriyle de insanların hayat kalitesini yükseltmeyi ülkü edinen hizmet kurumları olarak değerlendirdiklerini
Bu sebeple, '2023 Lider Ülke Türkiye' hedefine giden yolda, insanlarımızın hizmet beklentilerini dikkate alan bir anlayışla, bugüne kadar sorumluluk aldığımız tüm kademelerde ortaya koyduğumuz yönetim yeteneklerimizi, bir değerler manzumesi olarak milletimizin istifadesine sunmak ve Milliyetçi Hareket’e özgü bir yerel yönetim modelini uygulamaya koymak için yaptığımız hazırlıkları tamamladık ve 'Üretken Belediyecilik' vizyonu ile kamuoyuna sunduk.” dedi.

Karakaya, MHP’nin parti teşkilatları ve 26 belediye başkanı adayı ve teşkilatlarıyla bir araya gelerek, yapılan son hazırlıkları gözden geçirmek, bir bütün olarak Ankara’nın yönetimine talip olduklarını ilan etmek üzere toplandıklarını belirtti.

“ANKARA PLANSIZ GELİŞİGÜZEL BÜYÜMEYE TERK EDİLDİ”

Karakaya, milli mücadelenin merkezi, milli iradenin tecelli ettiği yer, tam bağımsızlığın simgesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olması sebebiyle kutlu bir yer olan Ankara’nın yıllardır kötü yönetildiğini söyledi. Karakaya, özellikle son yıllarda daha yoğun olmak üzere, Ankara’nın, plansız ve gelişigüzel bir biçimde büyümeye terk edildiğini, sorunlara anlık ve geçici çözüm üretildiği için her çözümün daha büyük bir soruna neden olduğunu ve sorunların gittikçe daha da büyüdüğünü kaydetti.

“ÇARPIK BELEDİYECİLİK ARLAYIŞI”

Çarpık belediyecilik anlayışı yüzünden her gün biraz daha örselenen güzel şehir Ankara için tepeden tırnağa değişim zamanı geldiğine dikkat çeken MHP’li Karakaya, şöyle devam etti:

"Kendi içinde bütünleşmiş, modern altyapısıyla, huzurlu ve güler yüzlü insanların yaşadığı bir Ankara için kilit unsurun ‘iyi yönetim’ olduğuna inanıyoruz. Biz, Ankara halkının kimseyi ötekileştirmeyen, inatlaşmayan ve kavga etmeyen yönetimleri hak ettiğini düşünüyor, Ankara halkının yerel yöneticileriyle gurur duyan bir büyükşehir olmasını istiyoruz. Biz, insanı merkeze alan, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Hesap verebilirlik anlayışının bir gereği olarak belediye harcamaları ve mali konulara ilişkin tüm hususları internet ortamında halkımıza duyurmayı da şimdiden taahhüt ediyoruz.”

“AYRIMCI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”

Mevlüt Karakaya, bu yönetim anlayışlarıyla temel ilkeleri ve hedeflerini, “Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız. Ötekileştiren değil, örtüştüren olacağız. Güçlüyü değil, haklıyı koruyacağız. Şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim modeli uygulayacağız. İş ve yatırım ortamlarını iyileştireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışını yaygınlaştıracağız. Ankara’yı, yaşanmaktan mutlu olunan bir kent yapacağız. Dünya başkentleriyle yarışan Ankara hayalimizi gerçekleştireceğiz. Tarihini, doğal mimarisini ve ekosistemini koruyarak şehri geliştireceğiz.” şeklinde ifade etti.

“ANKARA’YI BİRLİKTE YÖNETMEYA ÇAĞIRDI”

MHP’li Mevlüt Karakaya, şöyle devam etti: “Demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda; üniter yapıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal huzuru, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmeyi amaç edinen, değişim ve gelişimde milli ve evrensel değerleri bütünleştiren; yerel hizmetleri vatandaşa en etkili biçimde sunan anlayış yerel yönetimler açısından siyasi anlayışımızın temelini oluşturmaktadır. Bu bakış açısıyla MHP’li başkan adayları olarak Ankara’ya hizmet etmeye hazırız ve Ankaralıları, Ankara’yı birlikte yönetmeye çağırıyoruz.”



CİHAN

Yorumlar