Metiner: Bülent Ağabey beni bağışlasın

Mehmet Metiner, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili izahatlarına canlı yayında tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Metiner: Bülent Ağabey beni bağışlasın

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinin kendini aşırı şaşırttığını anlatan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Çok üzüldüm, 'Cumhurbaşkanımızın hissi düşünceleri' diye bir tanımlama beni huzursuz etti. Siyaseti iyi beceren bir tanesi değilim. Şu an şaşkınım ve üzgünüm" dedi. 

Sözlerini "Bülent Ağabey beni bağışlasın" diye sürdüren Metiner şöyle konuştu;

"Ben aşırı rahatsızım. Ben, bu üsluptan aşırı hoşlanmadım. Adaylık sürecine az bir zaman kala bu konuşmaların yapılmasının doğru olmadığının farkındayım. Cumhurbaşkanı bu hareketin lideridir. Cumhurbaşkanı hissi konuşmaz. Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız bir bütündür. Bu sözleri içime sindirmediğimi Bülent Ağabey'e belirtmek istiyorum. 'Biz hükümetiz, Cumhurbaşkanı kendi işine baksın' anlamına da ati sözler, bizi huzursuz eder. Bu çeşit meselelerin kamuoyunda konuşulmasını doğru bulmuyorum. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan herhangi bir tanesi değildir."

Hükümetin İzleme Heyeti ile ilgili henüz kati karar vermediğini de hatırlatan Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun içinde ihtilaf varmış benzeri davrananların bu çeşit davranışlarından kaçınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Davutoğlu ile Erdoğan liderliği bir bütündür, izleme heyeti ile ilgili şekilde alınacak bir kararın peşinde da AK Parti'nin duracağını sözlerine ekleyen Metiner, şu anda istişare şeklinde bulunan konular ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gaye saha konuşmaların yapılmasını üsluben de doğru bulmuyorum, dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar