Metiner: Başbakanımız'ın dediği gibi paralel çeteyi tasfiye edeceğiz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Metin Metiner, bugün Star ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınlanan dinleme iddialarıyla ilgili "Sanıyorum sadece bu kişiler üzerinden değil, dolaylı kişiler üzerinden de bütün bir Türkiye dinlenmiş.

Google Haberlere Abone ol
Metiner: Başbakanımız'ın dediği gibi paralel çeteyi tasfiye edeceğiz

AK Parti Adıyaman Milletvekili Metin Metiner, bugün Star ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınlanan dinleme iddialarıyla ilgili "Sanıyorum sadece bu kişiler üzerinden değil, dolaylı kişiler üzerinden de bütün bir Türkiye dinlenmiş." dedi. Metiner, "İnşallah sayın Başbakanımızın dediği gibi bu paralel çeteyi bütünüyle tasfiye edeceğiz." dedi.

Metiner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantının çıkışında gazetecilere konuşan Metiner, "Bu paralel yapının herkesi dinlediği anlaşılıyor. Paralel yapının ne kadar tehlikeli olduğunu söylediğimizde bize inanmayan bugün Star gazetesinde çıkan bu dinleme olayı karşısında umarım, nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu görmüşlerdir. Sanıyorum sadece bu kişiler üzerinden değil, dolaylı kişiler üzerinden de bütün bir Türkiye dinlenmiş." şeklinde konuştu.

İnternet yasasında yapmış oldukları düzenlemelere, dinlemeler ve teknik takiple ilgili yasal düzenlemelere bu kadar çok karşı çıkılmasının sebebinin de bu olduğunu iddia eden Metiner, "Herhalde biriktirdikleri bu sahte delilleri, bu iğrenç gayri ahlaki, gayri hukuki delilleri, artık kullanamayacakları telaşına kapıldılar. Bu yüzden yasal düzenlemelerimize karşı çıktılar." diye ekledi.

İçerideki toplantıda bu konunun da gündeme geldiğini belirten Metiner, "Bu olay vahameti bir kez daha tartışma konusu edildi. Hükümetimizin buna dair tedbirleri olacak. İnşallah sayın Başbakanımız'ın dediği gibi bu paralel çeteyi bütünüyle tasfiye edeceğiz. Vatandaşlarımızı kişilik haklarını, özel hayatlarını, mahremiyetlerini korumak için bunun olmazsa olmaz bir önemde olduğunu artık söylemeye gerek yok sanırım." dedi.

"Başbakanının yorumu ne oldu?” diye sorulan Metiner, "İçeride konuşulanları burada söyleyebilecek konumda değilim. Yerel seçimlere dönük görüş alış verişinde bulunduk. Ama sayın Başbakanımız her zaman olduğu gibi bu dinlemelerden sonrada bu paralel yapının biran önce tasfiye edilmesi gerektiğine inandığını söyledi. Bütün Türkiye’de şunu bilsin ki, bu paralel yapıyla mücadele bizim demokrasi mücadelemizin çok nirengi noktasını oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Yeni bizin düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine de Metiner şöyle konuştu: "Bizim getirdiğimiz düzenlemeler vardı. Hem MİT’de gerekli düzenlemeler yapılıyor. İstihbarata tekleştiriyoruz hem de zaten özel yetkili mahkemeleri kaldırdığımız da dinlemeler ve teknik takiple getirdiğimiz yeni düzenlemeler vardı. Birde internet yasasında bu tür yasal olmayan dinlemelerin kullanabilmelerinin önüne geçiyoruz. Paralel yapının, paralel yapıyla işbirliğinde olan çevrelerin bu yasal düzenlemelere niçin karşı çıktıkarını umarım bütün bir Türkiye toplumu dinlemeler dolayısıyla görmüş olmalı."
CİHAN

Yorumlar