Merkez Bankası'ndan Türkiye İçin Kritik Açıklama

Merkez Bankası, önümüzdeki dönemde ekonomide 'aşağı yönlü' risklerin önemini koruduğu uyarısı yaptı. Ekonomistler uyarıyı faiz indirimine kapı kapamak olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'ndan Türkiye İçin Kritik Açıklama

Merkez Bankası, önümüzdeki çağda ekonomide 'aşağı yönlü' risklerin önemini koruduğu uyarısı yaptı ve siyaset araçlarını ekonomiyi destekleyici yönde kullanacağını açıkladı.

FAİZ İNDİRİMİNE KAPI KAPADI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun kısıtlı nema indirimi kararını aldığı 24 Şubat toplantısına ait özetlerinde, 'Küresel finans piyasalarında oynaklığın devam etmesi ve itimat endekslerindeki güçsüz seyir hususi kesim nihai talebinin büyümeye yaptığı katkıyı sınırlayabilecektir' denildi ve eklendi:

YABANCI SERMAYE GİDİYOR UYARISI

'Dış talepte ek incelme gözlenmesi ve küresel gelişme oranlarının mühim oranda gerilemesi durumunda, emtia fiyatlarında yaşanacak düşüşler enflasyonu azaltıcı tesir yapacak, ama tıpkı sürede ülke içi iktisadi etkinlik üstünde dikkat çekici menfi etkiler gözlenebilecektir. Bu durumda, Kurul siyaset araçlarını ekonomiyi destekleyici yönde kullanacaktır.'

UZMAN GÖRÜŞÜ

Ekonomistler toplantı özetlerinin Merkez Bankası'nın hükümetin istediği nema indirimine enflasyondaki yükselişi gerekçe göstererek kapı kapattığı halinde yorumluyor.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar