Meclis’teki güvenlik zirvesinden sonuç çıkmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından Meclis’te yapılan güvenlik toplantısından sonuç çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis’teki güvenlik zirvesinden sonuç çıkmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından Meclis’te yapılan güvenlik toplantısından sonuç çıkmadı. Pazartesi günü grup başkanvekilleri ve idare amirlerinin bir toplantı daha yapması bekleniyor.

Toplantının ardından açıklama yapan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Meclis Başkanı’nın çağrısı üzerine bütün grup başkanvekilleri ve idare amirleri ile bir toplantı yaptık. Yaşadığımız son saldırı olayı dahil yeni hizmet binası ve salı grup toplantıları Meclis içi bütün konuları konuştuk. Konuşulan konular çerçevesinde bir taslak çıkarılacak, bu taslak gruplara getirilecek.Gruplar da en son görüşlerini açıklayacaklar bu konuda. BDP olarak başından beri sunu söyledik, Meclis’in güvenlik sorunu bir sistem sorunudur." diye konuştu.

Kaplan’ın konuşmasının ardından kameraların karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise şunları söyledi: "Her siyasi partiyi temsil eden arkadaşlar görüşlerini ifade ettiler. Burası müşterek bir çözüm arama platformuydu. Bu görüşler bir taslak metin haline getirilecek. Karar ondan sonra oluşacak. Öteden beri TBMM’de güvenlik sorunu olduğu konuşulurdu. Eskiden beri var olan bu birikim bu son olay nedeniyle bir kez daha değerlendirildi. Çözümler üzerinde duruldu. Nihayi metin taslak metinden sonra ortaya çıkacak. Bu olay nedeniyle TBMM’ye ziyaretçi gelmesin, grup toplantıları ziyaretçilere kapatılsın diye bir düşünce doğru değil. Bir kişinin yarattığı bu olay nedeniyle bütün vatandaşları sorumlu tutmak doğru değil. Güvenlik eksikliğinden kaynaklanan bu sorunu aşabilmek için grup toplantılarının disiplin içinde yapılmasında yarar var. Kapıdan giren kişinin kimin referansı ile girdiği belli olmalı. Gelen kişiler grupların referansı ile içeri girebilir. İsimler kapıya bildirilebilir."

"SORUŞTURMANIN SAĞLIKLI YÜRÜDÜĞÜNE İNANMAK İSTİYORUZ"

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya ilişkin son durumu değerlendiren Hamzaçebi, "TBMM’ye daha önce hiç gelmemiş biri geliyor içeri giriyor, CHP grup toplantısının nerede yapıldığını öğreniyor. Genel Başkan’ın nereden toplantı salonuna gireceğini biliyor. O kadar sabıkası olan bir kişinin arkasında birilerinin olduğunu düşünüyorum. Görüntü kayıtlarında birisi ile tokalaşıyor. Tesadüfi bir tokalaşma da olabilir. Biz soruşturmanın sağlıklı yürütüldüğüne inanmak istiyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar