Meclis’te HSYK gerilimi

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kürsüye vurunca su bardağı yere düştü ve kırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis’te HSYK gerilimi

HSYK kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kürsüye vurunca su bardağı yere düştü ve kırıldı. Konuşması bitmesine rağmen CHP’li Altay kürsüden ayrılmayınca birleşime ara verildi. Aynı şekilde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de kürsü işgalinde bulundu.

HSYK kanun teklifinin 24. maddesi Genel Kurul’da görüşülüyor. Görüşmeler sırasında ortam zaman zaman geriliyor. CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Başbakan için, ‘Diktatör’ ifadesini kullanınca, AK Parti sıralarından kendisine tepki gösterildi. AK Partililer Köse’ye ‘Sarhoş’ diye bağırdı. Gerginlik devam edince TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime ara verdi.

Aranın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş sataşma sebebiyle söz alarak Köse’nin sözlerini eleştirdi. Elitaş’ın konuşması sırasında CHP sıralarından kürsüye laf atıldı. Elitaş’ın konuşması bittikten sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz aldı. Altay muhalefetin konuşma hakkı bulunduğunu hatırlattı. Konuşmasının sonunda ise Altay kürsüyü işgal ettiğini ve 10 dakika boyunca ayrılmayacağını ifade etti. Altay, sert bir şekilde kürsüye vurunca su bardağı yere düştü ve kırıldı. Genel Kurul’da tansiyon yükselince Başkanvekili Sadık Yakut birleşime tekrar ara verdi.

Görüşmeler sırasında CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de söz aldı. Genç konuşmasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yönelerek, ‘Bekir’ diye hitap etti. AK Parti sıralarından Genç’e tepki gösterildi ve saygılı olması istendi. Sadık Yakut da Genç’i uyararak temiz bir dil kullanmasını istedi. Yakut önergeleri oylamaya sunduktan sonra birleşime 5 dakika ara verdi. CİHAN

Yorumlar