'Meclis'e korsan bir rapor düştü, Cemil Çiçek buna alet oldu'

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tavrını eleştirdi. Dalga geçer gibi milletvekillerine cevap veremeyeceğini vurgulayan Kaplan, Çiçek'in içtüzüğü uygulamadığına...

Google Haberlere Abone ol
'Meclis'e korsan bir rapor düştü, Cemil Çiçek buna alet oldu'

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tavrını eleştirdi. Dalga geçer gibi milletvekillerine cevap veremeyeceğini vurgulayan Kaplan, Çiçek'in içtüzüğü uygulamadığına dikkat çekti. Torba yasa teklifiyle ilgili HDP'nin yazışmalarını ve verilen cevapları gösteren Kaplan, cevaplardaki çelişkileri anlattı.

Meclis'e korsan bir rapor düştüğünü dile getiren Kaplan, "Tasarı sahibi belli hükümet. Diğer maddelerin sahibi faili meçhul." ifadelerini kullandı. Korsan verilen önergeler olduğunu belirten Kaplan, torba kanunun içtüzükte olmadığını vurguladı. Korsan kanun, korsan torbanın artık Soma kanunu olmadığını ifade eden Kaplan, belli kesimlere özel yasa çıkarmalara dönüştüğünü söyledi. Meclis Başkanı'nın buna alet olduğunu ve Meclis'in saygınlığını yitirdiğini belirten Kaplan, Meclis'te korsan görüşmelerin yapıldığını kaydetti. Varolan demokrasi kırıntılarının da yok olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki 1 milyonun üzerindeki Suriyelinin statüsünün ne olduğunu soran Kaplan, Çankaya Köşkü'nün her kapısının önünde dilenen Suriyeli olduğuna dikkat çekti. Düşük ücretle Suriyelinin çalıştırıldığını anlatan Kaplan, bu gerçek karşısında Türkiye'nin hala AFAD üzerinden sığınmacıların ihtiyacını giderdiğini kaydetti. Dünyada böyle bir örneğin olmadığının altını çizdi.

Suriye için harcamaların bütçede girdisi çıktısının olmadığını belirten Kaplan, bu dağınıklığa, sorumsuzluğa, başı boşluğa, insanları rencide eden bu yaklaşım tarzına, güvenliğe hükümetin cevap vermesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar