Meclis Genel Kurulu'nda 'şerefsiz' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 91. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. AK Parti, CHP, MHP ve HDP tarafından Manisa Soma'da 301 işçinin...

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu'nda 'şerefsiz' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 91. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. AK Parti, CHP, MHP ve HDP tarafından Manisa Soma'da 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik verilen birleştirilmiş önergelerin görüşülmesine başlandı.

Görüşmelerde CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ile AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi arasında 'şerefsiz' tartışması yaşandı. Yaşanan gerginlik sebebiyle birleşime ara verildi. TBMM'de AK Parti ve CHP'li Manisa milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Önerge hakkında kürsüye çıkan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin sözlerine CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören tepki gösterdi ve "Facianın sorumlususun" diye çıkıştı.

Tanrıverdi, konuşma süresi bitmesine karşın bir süre daha kürsüde kaldı. Daha sonra yerine geçen Tanrıverdi ile Ören arasında tartışma devam etti. Hüseyin Tanrıverdi yerinden kaktı ve Ören'in yanına giderek şov yapmakla suçladı.

İki milletvekilinin birbirlerine 'Şerefsiz' ifadesi kullanması dikkat çekti. İki milletvekili arasında gerginlik tırmanınca araya diğer milletvekilleri girdi ve tartışmayı sonlandırdı. CİHAN

Yorumlar