Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, üç kez rüşvet aldığı iddiasının yalan ve iftira olduğunu savundu. Bağış, "17 ve 25 Aralık darbelerinin mağduru olduğunu" iddia etti....

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu'nda milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, üç kez rüşvet aldığı iddiasının yalan ve iftira olduğunu savundu. Bağış, "17 ve 25 Aralık darbelerinin mağduru olduğunu" iddia etti.

Bağış'ın konuşmasının ardından Meclis Genel Kurulunda gerginlik yaşandı. Bağış, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın üzerine yürüdü. Tartışmayı araya giren diğer milletvekilleri önledi.

Bağış'ın ardından kürsüye çıkan CHP Mersin Milletvekili Aytun Çıray, Bağış'ı eleştirdi. Bağış ise buna tepki göstererek söz almak istedi. Bu sırada ise Bağış ile MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak sözlü tartışma yaşadı. Sinirlenen Bağış, Uzunırmak'ın üzerine yürüdü. Bağış'ı AK Partili milletvekilleri tutarak uzaklaştı.

Bağış, AK Parti sıralarına geçip oturdu. Bu sırada ise AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz arasında sözlü tartışma yaşandı. Buna sinirlenen Külünk, bağırarak koşarak Korkmaz'ın üzerine yürüdü. Araya muhalefet ve iktidar partisi milletvekilleri girdi. Yaşanan itişmeler, diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener ise birleşime ara verdi.

Öte yandan Egemen Bağış'ın "Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir siz bilemezsiniz"[ Bakara / 216 ]" ayetine "büyüklerimizin söylediği" demesi tepkileri de beraberinde getirdi. CHP ve MHP sıralarından bu duruma tepki gösterildi. Bağış ise daha sonra söz alarak kastının o ayet olmadığını savundu. CİHAN

Yorumlar