Masum Türker: Türkiye’de hukukun üstünlüğü tartışılır hale geldi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, insan haklarının; ırk, dil, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklar olduğunu belirterek,"İnsanın en önemli hakkı yaşam hakkı ve özgürlükleridir.

Google Haberlere Abone ol
Masum Türker: Türkiye’de hukukun üstünlüğü tartışılır hale geldi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, insan haklarının; ırk, dil, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği haklar olduğunu belirterek,"İnsanın en önemli hakkı yaşam hakkı ve özgürlükleridir.” dedi.
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Masum Türker, insan haklarının tam anlamıyla yaşam bulması, demokrasinin ve adaletin öncelikli olmasının hukuk devletinin bir gereği olduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizde bugün ne yazık ki insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. Hükümetin iktidarda olduğu günden bu yana yapmış olduğu uygulamalar, ülkemizde hukukun üstünlüğünü tartışılır hale getirmiştir.
Bugün vatandaşlarımız düşüncelerini özgürce ifade edemiyor, vatandaşlarımızın iletişim özgürlüğü hakkı ihlal ediliyor. Ülkemizde tutukluluk süreleri uzun sürmekte, vatandaşlarımızın özgürlük hakkı ihlal edilmektedir.” değerlendirmesini yaptı.

“EN TEMEL HAK ÜLKEMİZDE YASAKLANIYOR”

Türker, vatandaşların en temel haklarından biri olan eylem ve gösteri hakkının Türkiye’de yasaklara tabi tutulduğunu belirterek, şunları dile getirdi:
“Bir araya gelerek karşı oldukları düşünceleri ifade etmek isteyen gençlerimize en ağır şekilde müdahale ediliyor. Hükümetin insan haklarının ihlalini önleyerek, hapisteki aydın ve yazarları özgürlüklerine kavuşturması gerekmektedir. Türkiye’de en temel haklar bilinçli bir şekilde engelleniyor. Çok iyi bilinmelidir ki insanları özgür olmayan bir ülkede demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden söz edilemez. AKP iktidarında yaşam hakkı, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü hakkı, toplantı ve gösteri hakkı, örgütlenme özgürlüğü hakkı, kişi güvenliği ve özgürlük hakları ihlal edilmektedir.İnsan haklarının ihlal edilmediği, tutuklu aydınlarımızın serbest bırakıldığı, her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, vatandaşlarımızın özgürce yaşamlarını sürdürebileceği bir Türkiye umut ediyor, vatandaşlarımızın İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.”


CİHAN

Yorumlar