Mansur Yavaş’tan Bakan Ala ve Emniyet’e yalanlama

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün basın toplantısında, ‘100 silahlı kişi Ankara’da seçimi provoke edecek’ sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş’tan Bakan Ala ve Emniyet’e yalanlama

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün basın toplantısında, ‘100 silahlı kişi Ankara’da seçimi provoke edecek’ sözlerinin ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara cevap verdi. Yavaş, “Tutanak 2 taraflı olur. Bir telefon konuşmasından tutanak hazırlanması neyi ifade eder bilmiyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü bu yaptığı açıklama ile beni yalanlamak istemesinden ellerine ne geçecek onu da bilmiyorum. Burada daha vahim olanı, şuanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini fiilen yapan Gökçek’in bu kadar vahim iddialarıyla ilgili kendisine ne tür bir tutanak tutuldu, bilgisine ne zaman başvuruldu bunun açıklanması lazım.” dedi.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, İstanbul’da katıldığı bir dizi programın ardından Ankara’ya döndü. Esenboğa Havaalanı'nda CHP’liler tarafından karşılanan Yavaş, seçim otobüsünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında açıkladığı ‘100 kişilik silahlı grup Ankara’da seçimi provoke edecek’ açıklamasını hem İçişleri Bakanı Efgan Ala hem de Emniyet Genel Müdürlüğü’nden cevap gelmesini değerlendiren Yavaş, Bakan Ala’nın iddia ettiği spekülasyon sözlerine karşılık kendisine gelen bilgileri yetkili kişilerle paylaşabileceğini belirtti.

    "SADECE CAN GÜVENLİĞİM HAKKINDA KONUŞTUK"

    Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yayınlanan görüşme tutanağı hakkında da konuşan Yavaş, "Emniyet Genel Müdürlüğü kendi kendine tutanak yayınlamış. Tutanak 2 taraflı olur.” eleştirisinde bulundu. Yavaş, “Basın toplantısından bir gün önce Melih Gökçek tarafından Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Sarıgül ve bana bir suikast hazırlığında olduğunu öğrendik. Beni Emniyet'ten sadece aradılar ve ‘Emniyet tedbirlerini arttıralım mı, ilave güvenlik ister misiniz?’ dediler. Bende isterim dedi. Daha sonra İçişleri Bakanı benim açıkladığım 100 kişilik ekibin bir duyum olduğunu ve spekülasyon olduğunu iddia etmiş. Bende kendisine 'Bana sadece can güvenliği ilgili konuşulduğu ve bunun harici bir şey görüşülmedi' dedim. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü de kendi kendine bir tutanak yayınlamış. Tutanak 2 taraflı olur. Bir telefon konuşmasından tutanak hazırlanması neyi ifade eder bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

    "BİLDİKLERİMİ YETKİLİLERLE PAYLAŞABİLİRİM"

    Dün Ankara Emniyet Müdürü ile görüştüğünü ifade eden Yavaş, bildikleri hakkında yetkilere karşılıklı tutanak tutulması suretiyle paylaşımda bulunabileceğini söyledi. Yavaş şöyle devam etti: “Kendisiyle yaptığımız görüşmede yetkilendirdiği kişilerin benimle görüşmeleri halinde aldığım duyumları yazılı olarak bir sureti bende bir sürati onlarda kalmak suretiyle ileteceğimi söyledim. Daha bir dönüş olmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu yaptığı açıklama ile beni yalanlamak istemesinden ellerine ne geçecek bilmiyorum.”

    GÖKÇEK'İN İDDİALARI DA SORGULANMALI

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de ortaya attığı iddiaların da sorgulanması gerektiğine değinen Yavaş, “Burada daha vahim olanı, şuanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini fiilen yapan Gökçek’in bu kadar vahim iddialarıyla ilgili kendisine ne tür bir tutanak tutuldu, bilgisine ne zaman başvuruldu bunun açıklanması lazım. Birileri bizi tehdit ediyorsa biz bunu bilelim. Ama gerçekse bizde kendi tedbirlerimizi alalım. Gökçek’in bu kadar vahim iddiaları karşısında hiçbir şey söylemeyip, benimle yaptıkları telefon konuşmasını tutanağa bağlanarak yansıtılması işin ciddiye alınmadığını göstermektedir. Bu kaos yaratacak bir iddiadır. Bunun daha çok incelenmesi gerektiğini ve bunun için spekülasyon yapılmasını doğru bulmuyorum.” diye konuştu.

    Emniyet'ten kendisine 3 koruma daha verildiğini anlatan Yavaş, kimseden korkmadıklarını ancak ortaya atılan iddiaların gerçekliğinin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğine değindi. Yavaş şöyle devam etti: “Onun haricinde bir gelişme yok. Biz korkmuyoruz ancak iddiaların ne derece doğru olduğunu bizde bilmek istiyoruz. Gökçek bunu uyduruyor mu, gerçekten bilgisi var mı. Emniyet bu konuyla ilgili açıklama yapması lazım. Bizde ona göre davranacağız. Bunu sadece korkutmak amaçlı söylüyorsa zaten bu beyhude bir çaba. Biz son güne kadar sahadayız. Seçim akşamı da son sandık açılıncaya kadar sandığa sahip çıkacağız.” CİHAN

Yorumlar