Mansur Yavaş, Siteler'deki mobilyacı esnafını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Siteler semtindeki mobilyacılar için de projeleri olduğunu belirterek "Keçiören ilçesinde, Siteler içerisinden geçen raylı sistem yapıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş, Siteler'deki mobilyacı esnafını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Siteler semtindeki mobilyacılar için de projeleri olduğunu belirterek "Keçiören ilçesinde, Siteler içerisinden geçen raylı sistem yapıyoruz. Cebeci son durak olarak Siteler'e gelen raylı-büs sistem yapıyoruz. Ulaşım yardımı alanlar için ulaşım sadece 52 bilet sadece 10 TL yapacağız." dedi.

    Mansur Yavaş, Siteler Merkez Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlar ve buradaki mobilyacıları ziyaret etti,

    Türkiye'de birçok yerin marka olmasına, ekonomik olarak güçlenmesine rağmen Siteler'deki mobilyacıların gücünü kaybettiğinden söz eden Yavaş, bunun sebebini "Türkiye çapında mobilya alanında yüzde 5 gerilemiş durumda. Bunun ulaşımda ki zorluktan tutun sitelerin kendi içerisindeki yerleşim durumu, güvenlik, büyük faaliyet yeri olmaması, otoban olmaması sektör geriledikçe tabi iş yeri ve çalışanı da azalmakta." şeklinde ifade etti.
Mevcut belediye başkanının yönetim anlayışının çok kötü olduğunu söyleyen Yavaş, "Her şeye kendi başına karar veriyor. Ne kadar sitelerde çalışan esnafın sorunu varsa onlarla oturup çözme gibi bir problemi yok. Ankara’yı sadece Eskişehir yolundan ibaret sanıyor. Ne ulaşım problemi ne de başka bir problem çözülmüş." dedi.

    "ULAŞIM YARDIMI ALANLAR İÇİN 52 BİLET 10 TL OLACAK"

    Mansur Yavaş, Sitelerde çalışanlar için projeleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Keçiören’den siteler içerisinden geçen raylı sistem yapıyoruz. Cebeci son durak olarak Sitelere gelen raylı-büs sistem yapıyoruz. Ulaşım yardımı alanlar için ulaşımı sadece 52 bilet sadece 10 TL yapacağız. Bunu sebebi buradan çalışanların birçoğu askeri ücret almakta. Burada çalışanların birçoğu çalışırken ulaşımı evi ile burası arasındaki vasıtayı hesap etmektedir. Çünkü gidiş-geliş hesap ettiğinde aldığı paranın birçoğu buraya gitmektedir. Bu nedenle her otobüse binenin biletini ucuzlatacağımız gibi sosyal yardım alan askeri ücretli kişilerin 52 bileti sadece Pazar günlerini çıkıyoruz. Yani eve gidiş-geliş fiyatı 10 TL olacak. Sosyal yardım olan askeri ücret alan aileler ortalama 12-16 Ton tüketir ortalama 20 tona kadar 10 TL alacağız."

    "SOSYAL YARDIM ALAN VATANDAŞIN ÇOCUĞUNU OKUTACAĞIZ"

    "Sosyal yardım alan arkadaşların ve durumu iyi olmayanların çocuklarının iyi eğitim alması için onların servis ücretlerini biz ödeyeceğiz" diyen Yavaş, "Servisçiler taşıyacak ücreti biz ödeyeceğiz. Derdimiz şu iyi eğitim alsın yetişsin. 10 yıl içinde iyi bir eğitim alır da iyi bir üniversiteye girerse artık her gün yardım alan değil artık yardım eden bir nesil yetiştirmiş olacağız. Çünkü dershanelerde kapatılıyor.’’diye konuştu.

    CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş, durumu iyi olanların çocuklarına ders vereceğini ancak sosyal yardımı alanların böyle bir imkanı olmadığı için fakirin çocuğu yine fakir olacağına dikkat çekti. Yavaş, ‘’Bu duruma da el atıp sosyal yardım alanlara etüt merkezleri kurmak suretiyle sosyal yardım alanların, askeri ücret alanların çocuklarını belediye imkanlarıyla burs vererek iyi bir öğrenci, iyi bir eğitim almaları suretiyle inşallah iyi okullarda okumasına yardımcı olmak istiyoruz. Bunun için Hem Ankara hem de Siteler için projelerimiz var. Ulaşımın kolaylaşması için de ihale sistem projelerimiz var.’’ şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar