Mansur Yavaş: Oyumuzu çaldırmayacağız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Oyumuzu çaldırmayacağız

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. CHP’ye verilen oyların bir alta ya da bir üste yazılmak suretiyle ya da çok az oy almış gibi gösteren tutanaklar tespit ettiklerini söyleyen Yavaş, “Bununla ilgili İl Seçim Kurulu’na müraacat yaparak geçici tutakların kesinleştirilmemesi ve 12 bin sandığın ıslak imzalı tutanakların karşılaştırılması gerektiğini söyledik. İtirazlarımızı yaptıktan sonra bunu Ankaralılara açıklayacağız ve oyumuzu çaldırmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yavaş, CHP Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında seçim sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Yavaş, seçim öncesinde yapılan kirli siyasetin seçim sonrasında da devam ettiğini söyledi.
Seçim sonuçlarının açıklanmaya başladığı sırada vatandaşların bilinçli olarak yanıltma yapıldığını belirten Yavaş şöyle dedi: "Seçim akşamı da sandık sonuçları gelmeye başladığından itibaren vatandaşları yanıltma çabasıyla karşı karşıya kaldık. 2009 yılında da ben aday olduğumda elektrik ve yayın kesilmesi gibi birçok olay yaşadık. Şimdi ise yine seçim akşamı nasıl olduğu anlaşılmaz şekilde akredite Cihan Haber Ajansı bilgi akışı sağlanamazken sadece Anadolu Ajansı'ndan bilgi akışıyla sağlamasıyla AKP’nin önde olduğu algısı toplumda oluşturularak sandık başındaki görevlilerin nasıl olsa seçim sonucu bu şekilde devam ediyor düşüncesiyle sandık başlarını terk etmeleri amaçlanmıştır.”

"CİHAN HABER AJANSI'NIN KİMLER TARAFINDAN HACKLENDİĞİ BULUNMALI"

Seçim sonuçlarının açıklandığı sırada Cihan Haber Ajansı’na yapılan saldırılara da değinen Yavaş, bunu yapanların ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti. Yavaş, “Bu arada basın toplantısı yaparak henüz CHP’nin kuvvetli olduğu yerlerden sonuçların gelmediğini, bu sonuçların geldiği andan itibaren seçimi kazanacağımızı hem televizyon ekranlarından hem de sandık başındaki görevli arkadaşların hepsine mesaj gönderdik. Seçim sonuçları gelmeye başladı. Her nasılsa televizyonlarda ilgisiz sonuçlar gelmeye başladı. Daha sonra birden bire bilgi akışı durdu. Bu arada Cihan Haber Ajansı’nın nasıl ve kimler tarafından hacklendiğinin ortaya çıkarılması lazım. Bir de Anadolu Ajansı’nı ve özellikle başındaki şahsın sonuçlar açıklanırken nerede olduğunu da açıklaması lazım. Ajanstan mı yönetti yoksa başka bir yerden mi yönetti?” diye konuştu.

"ANKARALILAR SEÇİME ŞAİBE KARIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYOR"

Sonuçlar açıklandığında önde olmaları sırasında birden geriye dönüş olduğunu anlatan Yavaş, o günü şöyle anlattı: "Çankaya ve Yenimahalle seçim sonuçları kaldığı bildirilip oralardan yoğun bir akış başladı. Daha sonra eksi 3 bin, artı 3 bin, 9 bin, 15 bin ve 27 bin 500’e kadar uzadı. Biz bu sonuçlara göre bundan sonra gelecek sandıkların da aynı şekilde Çankaya ve Yenimahalle’den geleceğini ve buralarda oy oranımızın çok yüksek olduğunu bildirdik. Dört beş saat hiçbir veri akışı gelmedi. Daha sonra Altındağ, Sincan ve Gölbaşı’ndan birden toplu sonuçlar geldiği söylendi. Bala’dan seçmen sayısı bellidir. Oradan sabah 6’ya kadar sonuç gelmemesi söz konusu olmaz. Ankaralılar seçime şaibe karıştığını düşünüyorlar ve haklarını arıyorlar. Ankaralıların bize verdiği oyların sonuna kadar takipçisi olacağız."

İlçe seçim kurullarına yapılan başvurular sonucunda Ankara’da yapılan seçimin gerçek sonuçlarına ulaşmak istediklerini ifade eden Yavaş, "Özellikle CHP’ye verilen oyların bir alta ya da bir üste yazılmak suretiyle ya da çok az oy almış gibi gösterilen tutanaklar tespit ettik. Bununla ilgili İl Seçim Kurulu’na müraacat yaparak geçici tutakların kesinleştirilmemesi ve 12 bin sandığın ıslak imzalı tutanakların karşılaştırılması gerektiğini söyledik. Kesinlikle bir oyu bile boşa götürmeyeceğiz. Ankaralılar bu seçimin adil olmadığına inanmaktadırlar. Adil bir seçim yapılmadığını düşünüyoruz. Bunlar mazeret değil. Biz seçimi bunlara rağmen kazandığımızı düşünüyoruz. İtirazlarımızı yaptıktan sonra bunu Ankaralılara açıklayacağız ve oyumuzu çaldırmayacağız." dedi. CİHAN

Yorumlar