Mansur Yavaş: Egemen Bağış neden ihraç edilmiyor?

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kaydını hatırlatarak, “Bunu bir başkası yapsaydı ne olurdu? En başta Başbakan çıkardı, ‘Bunlar…' diye başlayarak ağzına geleni sayardı.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Egemen Bağış neden ihraç edilmiyor?

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kaydını hatırlatarak, “Bunu bir başkası yapsaydı ne olurdu? En başta Başbakan çıkardı, ‘Bunlar…' diye başlayarak ağzına geleni sayardı. Bağış neden istifa etmiyor ya da ihraç edilmiyor?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, yerel seçimlere bir hafta kala Akyurt ilçesinde vatandaşlarla buluştu. İlçe girişinde mehteran takımı ile karşılanan Yavaş, Mehter Marşı eşliğinde Akyurt’un caddelerinde yürüdü. Vatandaşlarla selamlaşan Yavaş, İlçe Meydanı’nda halka seslendi. Mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştiren Yavaş, hizmetler için oy istenmediğine değindi. Yavaş, “Çıkın ben şunu yaptım deyin ve oy isteyin. Oyu kendine istemiyor. Tayyip Bey’e oy verin diyor. Ankara Belediye Başkanı, İstanbul’a 3’üncü havaalanı yapıyoruz diye oy istiyor.” dedi.

'HIRSIZ TAYYİP' SLOGANLARINA İZİN VERMEDİ

Bu sırada vatandaşların ‘Hırsız Tayyip’ şeklinde attığı sloganları engelleyen Yavaş, “Lütfen arkadaşlar, eğer bu yönetimden kurtulmak istiyorsanız, rakiplerimizin bu şekilde yuhlanmasını ve hitap edilmesini istemiyoruz. 5 oy fazla bulacak ve onları sandığa yansıtacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“NEDEN İSTİFA ETMİYOR?”

Son günlerde sosyal medyada ortaya çıkan ve Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir’e ait olduğu iddia edilen telefon konuşmalarına değinen Yavaş, Bağış’ı istifaya çağırdı. Yavaş, “Televizyonlarda Egemen Bağış’ın Kur'an-ı Kerim ve ayetlerle nasıl alay ettiğini gördünüz. Bunu bir başkası yapsaydı ne olurdu? En başta Başbakan çıkardı, ‘Bunlar…' diye başlayarak ağzına geleni sayardı. Egemen Bağış için hiç mi sözünüz yok. Neden ihraç etmiyorsunuz, neden istifa ettirmiyorsunuz? Kur'an-ı Kerim'e hakaretten başka zul var mı? Nedir bu iş ortaklığınız. Bu bağlılığınız nereden ileri geliyor. Bir başkası yan baksa televizyonlarda yapmadığınız hakaretler kalmıyor.” ifadelerini kullandı.

“AB PROJELERİ VE HOLLANDA İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Çiftçiliğin, hayvancılığın ilçelerde bitme noktasına geldiğine de değinen Yavaş, bu konudaki projelerini vatandaşlara anlattı. Yavaş şöyle devam etti: “Avrupa Birliği projeleri ve Hollandalılarla görüşmelerimiz var. Onların lisansıyla üretimleri birlikte yapıp, yurt dışına malları sözleşmeli üreticilik yaparak pazarlayacağız. Biz esnaf dostuyuz. Biz etrafımızı, kendimizi zengin etmedik kentimizi zengin ettik.” CİHAN

Yorumlar