Mansur Yavaş: Ankara’yı yavaş yavaş kazanıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Yenimahalle ve Çankaya’dan gelen oylarla Ankara’da 27 bin 500 oyla öne geçtiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mansur Yavaş: Ankara’yı yavaş yavaş kazanıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Yenimahalle ve Çankaya’dan gelen oylarla Ankara’da 27 bin 500 oyla öne geçtiklerini söyledi. Ankaralılar olarak sandıkta kazandıklarını masada vermeyeceklerini belirten Yavaş, “Artık Ankara’yı yavaş yavaş kazanıyoruz. Ankara’yı söz verdiğimiz gibi ortak akılla yöneteceğiz. Yeni bir dönem başlıyor. Gökçek dönemi bitmiştir. Hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, uzun süre geriden takip ettiği rakibi Melih Gökçek’i Yenimahalle ve Çankaya’dan gelen oylarla kapattı. Seçim sonuçlarının toplandığı merkezlerde sandıklara müdahalelerin olması üzerine CHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklamada bulunan Yavaş, “Özellikle Çankaya ve Yenimahalle’den gelen oylarla önde olduğumuzu söylemiştik. Her nasıl olduysa Anadolu Ajansı (AA) taşradan gelen oyları göstermek suretiyle ve bizim sandık görevlilerimizi moralini bozup ayrılmasını mı hesap ettiğini bilmiyorum. Çankaya ve Yenimahalle’den gelen oylarla seçimi kazanacağımızı söylemiştim. Bazı uygunsuz olaylara rağmen Çankaya’nın ve Yenimahalle’nin oyları devreye girdikten sonra aradaki fark kapandığı gibi şuanda 27 bin 500 öne geçmiş bulunuyoruz.” dedi.

    Yüzde 6 civarında Çankaya ve Yenimahalle’nin oylarının geldiğine değinen Yavaş, gelecek sonuçların da kendileri lehine olacağını söyledi. Yavaş, “Buralarda da oy oranımız yüzde 70’in üzerinde. Yenimahalle’deki oy oranımız yüzde 50’nin üzerinde. Bir takım itirazlar varmış. Sanıyorum İlçe Belediye Başkanlığı'na itiraz olabilir. Şuandaki sonuç 27 bin 500 ödeyiz ancak Karayolları'nda, Kalava'da ve Yenimahalle’de seçim merkezlerinde hala müdahale girişimleri var. Herkes şunu bilsin kaybetmesini de bilecekler. Sandığa ve iradeye saygı duyacaklar. Bizler de bütün Ankaralılar olarak sandıkta kazandığımızı masada vermeyeceğiz. Artık Ankara’yı yavaş yavaş kazanıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Ankara’daki kirli siyasetin ortadan kalkacağına değinen Yavaş, “Ankara’yı söz verdiğimiz gibi ortak akılla yöneteceğiz. Yeni bir dönem başlıyor. Gökçek dönemi bitmiştir. Hepimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar