Loğoğlu, Suriye'deki sarin gazı iddialarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemi ile yazılı soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu, Suriye'deki sarin gazı iddialarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemi ile yazılı soru önergesi verdi. Loğoğlu, gazeteci Seymour Hersh'in Suriye'de sarin gazı saldırısının Başbakan'ın bilgisi dahilinde yapıldığına dair iddialarını sordu.

CHP Adana Milletvekili Loğoğlu, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen önergede, "Pulitzer dahil bir çok ödülün sahibi, saygın gazeteci Seymour Hersh, dünyaca ünlü London Review of Books dergisinde Nisan 2014'te yayımlanan 'The Red Line and the Rat Line' başlıklı makalesinde, Suriye'de 21 Ağustos 2013'te düzenlenen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan sarin gazı saldırısının Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde, AKP Hükümeti'nin desteklediği Suriye muhalefetinin radikal unsurlarına yaptırıldığını öne sürmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Hersh'in iddialarını yalanlamıştır. Kamuoyumuzda, söz konusu iddiaların ağırlığı ve ciddiyeti endişe; Dışişleri Bakanlığı'nın Hersh'in iddialarını yalanlama gerekçesi de merak uyandırmıştır." denildi.

Bu kapsamda Loğoğlu, Davutoğlu'na şu soruyu sordu: "Seymour Hersh'in iddiaları doğru değil ise kimyasal silahların kimin tarafından kullanıldığına dair elinizdeki delil ve veriler nelerdir?" CİHAN

Yorumlar