Loğoğlu: Libya'da çatışmaların ana nedeni Davutoğlu’nun şekillendirme hevesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Libya’daki Türk vatandaşların can güvenliklerini tehlikeye atan ve ülkedeki çatışmaları derinleştiren ana nedenler arasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, Kaddafi sonrası dönemde Libya’yı...

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: Libya'da çatışmaların ana nedeni Davutoğlu’nun şekillendirme hevesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Libya’daki Türk vatandaşların can güvenliklerini tehlikeye atan ve ülkedeki çatışmaları derinleştiren ana nedenler arasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, Kaddafi sonrası dönemde Libya’yı şekillendirme hevesi olduğunu söyledi.

Loğoğlu, ümmetçi ve mezhepçi bir yaklaşımla Libya’yı etkisi altına alabileceğini zanneden Davutoğlu'nun, hayalci dış politika anlayışını Libya’daki silahlı gruplara bavulla para taşıma, onlara Türkiye’den silah gönderme ve ülkede muzaffer komutan edasıyla miting yapma noktasına getirdiğini kaydetti.

Libya'daki gerginlik hakkında açıklama yapan Loğoğlu, Libya’daki siyasi gerilimin yerini bir süredir ülke içindeki grupların silahlı çatışmalarına ve karışıklığa bıraktığını ifade etti. Ülkedeki ana havaalanlarının çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini belirten Loğoğlu, Bingazi ve Trablus gibi şehirler başta olmak üzere huzursuzluğun arttığı ülkenin bir iç savaşa doğru sürüklendiğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda; Türk vatandaşlarının ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları, ülkede bulunan vatandaşların ise Libya’yı terk etmeleri tavsiye edildiğini hatırlatan Loğoğlu, şunları ifade etti: "Hatırlanacağı üzere, Libya’da darbe girişiminde bulunan Halife Hafter’e bağlı birlikler geçtiğimiz haftalarda yaptıkları bir açıklamada, Türk ve Katar vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapmışlardı. Ülkedeki çatışmalarda şimdi de bütün Türk vatandaşlarının hayatlarının tehdit altına girmesi AKP’nin dış politikasını tekrar sorgulamak gerektiğini ortaya koymaktadır. Libya’daki vatandaşlarımızın can güvenliklerini tehlikeye atan ve ülkedeki çatışmaları derinleştiren ana nedenler arasında, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, Kaddafi sonrası dönemde Libya’yı şekillendirme hevesi de bulunmaktadır. Ümmetçi ve mezhepçi bir yaklaşımla Libya’yı etkisi altına alabileceğini zanneden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, hayalci dış politika anlayışını Libya’daki silahlı gruplara bavulla para taşıma, onlara Türkiye’den silah gönderme ve ülkede muzaffer komutan edasıyla miting yapma noktasına getirmiş ve bu eylemlerini Libya politikasının başarıları olarak göstermiştir. Oysa ne acıdır ki Libya, bugün vatandaşlarımızın istenmediği bir ülke haline gelmiştir. Sorumlusu da Dışişleri Bakanı Davutoğlu’dur. Bu durum, Türkiye ile Libya arasındaki köklü bağlar ve kardeşlikle hiçbir surette bağdaşmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi, Libya halkıyla kardeşliğimize, dostluğumuza daima inanacak, güvenecek ve tarihsel bağlarımızı sahiplenecektir." CİHAN

Yorumlar