Loğoğlu: İsrail'e istihbari bilgi sağlayan Kürecik Radar İstasyonu durdurulsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, sürekli bağıran çağıran bir Başbakan bulunduğunu belirterek "Oysa bu yetmez, bu bir politika değil. Sadece şikayetçi olmak bir politika değil, sadece sağa sola çatmak bir politika değil. Daha...

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: İsrail'e istihbari bilgi sağlayan Kürecik Radar İstasyonu durdurulsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, sürekli bağıran çağıran bir Başbakan bulunduğunu belirterek "Oysa bu yetmez, bu bir politika değil. Sadece şikayetçi olmak bir politika değil, sadece sağa sola çatmak bir politika değil. Daha somut şeyler lazım. Malatya Kürecik Radar İstasyonu'nun faaliyetlerini durdurabilir. Çünkü baştan beri biliyoruz, bu radar istasyonundan elde edilen istihbari bilgiler, hem NATO müttefiklerimize, bizzat Amerika Başkanı Obama’nın ifadesine göre gene bölgedeki ortak ülkelerle yani İsrail ile paylaşıldığını da en yetkili ağızdan duyduk." dedi.

    Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, İsrail’in Gazze saldırısını kınadı. Bütün bu gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını, üzdüğünü, bölgedeki gelişmeler itibariyle de kaygılandırdığını belirten Loğoğlu, uluslararası toplum ile AK Parti hükümetinin etkisizliği ve vurdumduymazlığının çok kaygı verici olduğunu ifade etti.

    İsrail’in cezalandırma yönteminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Loğoğlu, "Sürekli bağıran çağıran bir Başbakanımız var. Uluslararası toplumu sessiz kalmakla suçluyor. İslam dünyasını sessiz kalmakla suçluyor. Yapılacak tek işin, herhalde kendi marifeti olarak algılıyor, herkese bağırıp çağırmak şikayet etmek olduğu gibi bir görünüm çiziyor, görünüm veriyor. Yani ben ne kadar çok bağırırsam, mağdurun yanında zalimin karşısında olduğumu söylersem ben bu işi hallederim. Oysa bu yetmez, bu bir politika değil. Sadece şikayetçi olmak bir politika değil, sadece sağa sola çatmak bir politika değil. Daha somut şeyler lazım. İslam İşbirliği Teşkilatını toplantıya çağırabilirsin. Açarsın telefonu nasıl Filistin liderleriyle konuşuyorsan İsrail Devlet Başkanı veya başbakanı ile de görüşürsün. Yanlış bu durdurun dersin. Sadece şikayetle bir yere varılmıyor. Ayrıca daha somut bir şey de yapabilir. Malatya Kürecik radar istasyonunun faaliyetlerini durdurabilir. Çünkü baştan beri biliyoruz, bu radar istasyonundan elde edilen istihbari bilgiler, hem NATO müttefiklerimize, bizzat Amerika Başkanı Obama’nın ifadesine göre gene bölgedeki ortak ülkelerle yani İsrail ile paylaşıldığını da en yetkili ağızdan duyduk. Dolayısıyla Kürecik’ten sağlanan bilgiler İsrail ile paylaşılıp paylaşılmadığını bilmiyoruz ama bunu bilen hükümet eğer böyle bir durum var ise Kürecek’in faaliyetlerine en azından bu bağlamda son vermelidir." diye konuştu.

    Daha somut adımlar gerektiğini ve CHP olarak üzerlerine düşeni yapmaya her zaman devam edeceklerini belirten Loğoğlu, Mesut Barzani'nin Türkiye ziyaretini değerlendirdi. Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduklarına dikkat çeken Loğoğlu, ziyareti yakından takip edeceklerini ifade etti. Rojava'daki gelişmelere de değinen Loğoğlu, Gazze'deki Filistin'liler gibi Rojava'daki masum Kürtler'inde yanlarında olduklarının altını çizdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Türk dış politikasının çıkmaza girdiğini kaydetti.

    Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun fezlekeleri geri gönderdiğine dair haberlerin hatırlatılması üzerine ise Loğoğlu, iktidar partisinin engellemek için her türlü marifetini ortaya koyduğunu söyledi. "Bu Meclis'in bu konudaki araştırma soruşturma faaliyetinin objektif adalete uygun bir noktaya gelmemesi için ta olayın başından beri yaptıklarına yenilerini ekleyecektir." diyen Loğoğlu, bu gayretler karşısında yolsuzluk ve rüşvetin engellenmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

    Cumhurbaşkanı adaylarının oy pusula sıralamasına ilişkin bir soruya ise Loğoğlu, çatı adayın ortaya çıktığını, vatandaşın ise bu adaya temel olarak bakıp Çankaya'ya göndereceğini ifade etti. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Peygamber Efendimize (s.a.v) yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine de Loğoğlu, "İslam alimi değilim, genel bir kültürüm var. Bunun bir tartışma konusu olduğunu biliyorum. Bu tartışma önemli, tartışmayı yürüten çevreler bakımından önemli. Herkes açıklamalarından sorumludur. Açıklama sahibinin hangi maksatla bunu yaptığını bilmiyorum. Ama dinimizin peygamberinin tartışma konusu yapılmasını pek hoş karşılamıyorum." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar