Loğoğlu: İnternet yasağına karşı mücadele verilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mevlana'nın Mecliste basın toplantısı düzenleyip, "Sesini değil, sözünü yükselt" sözlerini aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu: İnternet yasağına karşı mücadele verilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mevlana'nın Mecliste basın toplantısı düzenleyip, "Sesini değil, sözünü yükselt" sözlerini aktardı. Bir türlü sözün yükseltilmesinin başarılamadığını vurgulayan Loğoğlu, kendisinin bunu yapmaya çalıştığını ifade etti. Suriye ile ilgili Cenevre toplantısını hatırlatan Loğoğlu, Suriye konusunda özür dilemesi gereken kişinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu söyledi.

Başbakanın İran ziyaretini değerlendiren Loğoğlu, Türkiye-İran ilişkilerinde bir güven ortamının olduğuna inanmadığını kaydetti. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarını hep hatırlatacaklarını belirten Loğoğlu, Türkiye'nin üç ana gündem maddesinin yargı bağımsızlığı, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve yolsuzluk olduğunu vurguladı.

İnternet yasağını da değerlendiren Loğoğlu, yasanın geçmesi halinde sadece büyük abinin değil bir sürü büyük abinin gözetimine tabi olunacağını söyledi. Haberleşme özgürlüğü ve özel hayatın gizliliğinden bahsedilemeyeceğini dile getiren Loğoğlu, herkesin uyanması ve mücadele vermesi gerektiğini kaydetti.

CHP'li Umut Oran'a gönderilen bir TİB yazısıyla ilgili Loğoğlu, "Hangi hak ve hukukla bir milletvekilinin iç tüzükte temel bir hak olan soru sorma hakkını kim engelleyebilir? Meclis üstündü bir güç yoktur, olduğunu zannedenler yanılıyorlar. Hükümet sorduğumuz sorulara cevap vermiyor. Bununla da yetinmiyorlar soru da soramazlar diyorlar. Hadi ordan demek lazım." diye konuştu.

Tutukluluk süresinin azaltılmasına yönelik bir soruya Loğoğlu, önceliğin özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve davaların yeniden görülmesi olduğunu ifade etti. Tutukluluk sürelerinin mümkün olduğunca az olması gerektiğini belirten Loğoğlu, bunun olabilmesi için de adaletin mümkün olduğunca hızlı olması gerektiğini vurguladı. CİHAN

Yorumlar