Loğoğlu, HDP'ye saldırıları kınadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Diğer bütün siyasi partilerle birlikte, yasa önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde HDP’nin de özgürce güven içinde yurttaşlarımıza erişme hakkı vardır ve hiçbir şekilde engellenmemelidir.

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu, HDP'ye saldırıları kınadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Diğer bütün siyasi partilerle birlikte, yasa önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde HDP’nin de özgürce güven içinde yurttaşlarımıza erişme hakkı vardır ve hiçbir şekilde engellenmemelidir.” dedi.

    HDP binalarına yapılan saldırılar konusunda yazılı açıklama yapan Loğoğlu, “Demokratik rejimlerin siyasi kültürlerinde şiddet ve saldırganlığa yer yoktur. Herhangi bir eylemin ayrımcılığa dayalı olması ise asla kabul edilemez ve affedilemez bir davranıştır. Bu itibarla, Halkların Demokratik Partisi’nin Fethiye İlçe binasına yönelik saldırıyı kınıyor ve reddediyoruz. HDP ve diğer bütün partiler ülkemiz yasalarına göre kurulmuş ve faaliyet gösteren yasal ve meşru kuruluşlardır. Bu nedenle, diğer bütün siyasi partilerle birlikte, yasa önünde eşitlik ilkesi çerçevesinde HDP’nin de özgürce güven içinde yurttaşlarımıza erişme hakkı vardır ve hiçbir şekilde engellenmemelidir. Halkımızın şiddet olaylarına müsamaha göstermeyeceği bilinç ve temennisiyle, Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki yerel seçimlerin güven içinde geçmesinin, bütün siyasi partilerimizin barış ve karşılıklı saygı ortamında yarışmalarını dileriz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar