Kütahya Milletvekili Bal: Tehdit alıyorum, emniyetten koruma talebinde bulundum

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, AK Parti'den istifa ettikten sonra tehdit mesajları aldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Kütahya Milletvekili Bal: Tehdit alıyorum, emniyetten koruma talebinde bulundum

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, AK Parti'den istifa ettikten sonra tehdit mesajları aldığını açıkladı. En üst düzeyde 'görürsek seni vururuz' mealinde tehditler aldığını dile getiren Bal, emniyete koruma talebinde bulunduğunu ve cevabını beklediğini söyledi. Bal, aldığı tehditler sebebiyle şu an ruhsatlı silah taşıdığını ifade etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, ülkede herkesin bir gün paralel yapı ve hain edilme ihtimali bulunduğunu ve bunun yüksek olduğunu belirterek, sadece sırasını beklemeleri gerektiğini ifade etti. Bal, Türkiye'nin dünyadaki imajının zarar gördüğünü söyledi.

İnternet düzenlemesini eleştiren Bal, dünyadan konuya ilişkin yapılan açıklamaları hatırlattı. Yeni düzenleme ile Türkiye İletişim Başkanlığı'na (TİB) fişleme yetkisi verildiğini dile getiren Bal, "Hani fişleme anayasal suçtu?" diye sordu. "Bu yol, doğru bir yol değildir. Bizden söylemesi." diyen Bal, Avrupa Birliği'nden ciddi ve ağır eleştiriler bulunduğunu kaydetti. Karşılarında mağduriyeti çok iyi kullanan bir parti bulunduğunu dile getiren Bal, bunun karşısında ise aklı selim ve basiret sahibi halkın olduğunu hatırlattı.

"Sandık, kimin yöneteceğine karar verir; nasıl yöneteceğine karar vermez." diyen Bal, toplumun kutuplaştırılmasından, bu gemide bulunan herkesin zarar göreceğine dikkat çekti. Today's Zaman muhabirinin Twit attığı için kovulduğunu hatırlatan Bal, mart ayına kadar oturma izni olduğunu ve eşinin ise Türk olduğunu ifade etti. Proje, ilke adamı olunmasını isteyen Bal, parti adamı olunmaması gerektiğini vurguladı.
"Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi, medyanın, hür düşünen herkesin STK'nın rolünü oynaması gerektiğini düşünüyorum." diyen Bal, Cumhurbaşkanı'nın internet yasasına hassas davranacağını düşündüğünü belirterek Anayasa Mahkemesi'nin buna geçit vereceğini zannetmediğini kaydetti. Dünyada, Türkiye'ye yönelik yapılan açıklamaların paralel yapının üyesi oldukları için bu açıklamaları yaptıklarını düşünmediğini belirten Bal, "Bütüncül bakamaz, resmin tamamanı göremezseniz, küçük resimleri yorumlarken bazen hatalar yapabilirsiniz." diye konuştu.

Dershaneler tasarısına AK Parti içinde de karşı oy kullanılacağı iddialarının sorulması üzerine Bal, bir açıdan bunun olabileceğini söyledi. "Referans demokrasi ve çoğulculuk, pazar ekonomisi, hukuk devleti ise aslında kimsenin dershanelerin ve başka bir şirketin kapatılmasına müsaade etmemesi gerekir. Dershanelerden terör örgütü rahatsız. Bu düzenleme doğru değildir. Mağduriyetler olacak. Az gelirli grup mağdur olacak. Ciddi kırgınlıklar, sosyal sorunlar olacak, terör örgütü çok mutlu olacak. Siyaset geleneği, seçim sistemi ve kanunlara bakarsanız, liderlerin vekiller üzerinde etkinliğine bakarsanız, böyle bir cesaret, medeni cesaret, demokrasi duruş, başka kaldırı olarak, disiplinsizlik olarak algılanacak Başbakan tarafından. Çekingen davranabilecekleri bir gerçektir. 5 dönem vekil olacağınıza, bir dönem olun, doğruya doğru, eğriye eğri deme cesaretini gösterin." dedi.

AK Parti'li Nurettin Canikli'nin basına yansıyan silahlı görüntüsünün sorulması üzerine ise Bal, bunun şahsi bir sorun olduğunu ifade etti. "İtham etmek istemem, insanların güvenlik sorunu olabilir." diyen Bal, "Ne maksatla olduğunu bilmiyorum. Söylem ve eylemlerinden, duruşlarından dolayı yüklenelim. Kimseyi rencide etmek istemem." diye konuştu.

Kendisinin koruması olmadığını dile getiren Bal, internet üzerinden ağır tehdit ve ithamlar yapıldığını söyledi. Silahın olabileceğini ve bunu alma ve taşıma kuralları bulunduğunu anlatan Bal, yasanın sınırları içinde herkesin her şey yapabileceğini ve hukuk ile ahlak kuralları olduğunu hatırlattı.

Kendisinin silah taşıyıp taşımadığına yönelik bir soruya ise Bal, "Ben taşırım, güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Emniyetten talebim oldu, cevabımı bekliyorum. En üst düzeyde 'görürsek seni vururuz' mealinde tehditler aldık. Yargıya veriyoruz, dava açılıyor. İstifadan sonra bunları aldık." şeklinde konuştu.

"Hukukun sınırları içerisinde, demokratik geleneklere göre yapıyorlar mı, yapmıyorlar mı buna bakmak lazım." diyen Bal, kutuplaşmaya değil, diyaloğa ve karşılıklı saygıya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ruhsatlı silahı olduğunu anlatan Bal, koruma talebi olduğunu ve sürecin devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı'nın son süreçteki gelişmeler karşısındaki tutumunun sorulması üzerine de Bal, "Genel olarak iyi bir cumhurbaşkanlığı yaptığını düşünmekle beraber; son krizde daha köşeli olabilirdi diye düşünüyorum. Kendine karşı büyük hüsnü zannım var. Yolsuzlukla ilgili daha net ve köşeli bir açıklama bekliyorum. Kuvvetler ayrılığında daha net bir açıklama bekliyordum." dedi.

"Yürütme, yasamadaki çoğunluğunu da arkasına alarak yargıyı kontrol edemez." diyen Bal, "Çok daha net olması gerektiğini düşünüyorum. Evet mesajlar verildi. Ama yukarıdan bakıldığında farklı görülüyor olabilir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar