Kurtulmuş: İsrail’e karşı cılız birkaç ses dışında ses çıkmıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ya yaptığı saldırılar karşısında ülkelerin yönetimlerinin sağır ve dilsiz olduğunu savunarak, “Cılız bir iki sesin dışında bir ses ortaya konulmamaktadır. Bu...

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş: İsrail’e karşı cılız birkaç ses dışında ses çıkmıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’ya yaptığı saldırılar karşısında ülkelerin yönetimlerinin sağır ve dilsiz olduğunu savunarak, “Cılız bir iki sesin dışında bir ses ortaya konulmamaktadır. Bu da fevkalade düşündürücüdür. En az İsrail işgali kadar düşündürücü ve yaralayıcı olan, dünyadaki bu ülkelerin sessizliğidir.” dedi.

Programları kapsamında Sivas’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail-Filistin sorunu ve Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kurtulmuş, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ülke için önemi üzerinde durdu. Numan Kurtulmuş, İsrail’in yaptığı zulme dünya devletlerinin sessiz kalmasını eleştirerek, hepsinin sınıfta kaldığını, kendilerinin özgür bir Filistin devleti kuruluna kadar destek vermeye devam edeceğini kaydetti.

Kurtulmuş, İsrail’in sınır tanımaz bir saldırganlıkla, ölçü ve hiçbir hukuk tanımaksızın hak, adalet, insanlık ve vicdan tanımaksızın sürdürmüş olduğu Gazze’deki saldırıların artık soykırıma ulaşmış durumda olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, şöyle dedi:

“Biz burada konuşurken yine onlarca Filistinlinin Gazze’de öldürüldüğünü, hastanelerin ve BM’nin güvenli bölge olarak ilan ettiği okulların vurulduğunu, yaşlıların, kadınların, evlerin yerle bir edildiğini biliyoruz. Dolayısıyla bu insafsız tablo karşısında İsrail’in saldırganlığını da şiddetle ve nefretle lanetliyoruz. Bunun durdurulması için de bütün dünyayı göreve çağırıyoruz. Ne yazık ki Türkiye gibi birkaç tane ülke dışında hemen hemen hiçbir yerden de ses çıkmamaktadır. Bunu devletler nezdinde söylüyorum. Bütün dünya uluslararası kurum ve kuruluşlar ile BM olmak üzere, AB, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği, Doğudaki, Batıdaki bir sürü uluslararası kuruluşlar sınıfta kalmıştır. Batı ülkelerinin çoğunluğu ve Doğudaki ülkeleri ile İslam ülkelerinin büyük bir kısmı ile sınıfta kalmıştır. Ülkelerin yönetimleri sağır ve dilsiz bir vaziyettedir. Cılız bir iki sesin dışında bir ses ortaya konulmamaktadır. Bu da fevkalade düşündürücüdür. En az İsrail işgali kadar düşündürücü ve yaralayıcı olan dünyadaki bu ülkelerin sessizliğidir.”

Türkiye’nin İsrail konusunda sert tepki göstermesinin eleştirildiğini savunan Kurtulmuş, “Bütün dünya sırtını dönse, biz Filistin davasını unutmayacağız ve sırtımızı dönmeyeceğiz. Filistin’de başkenti Kudüs olan özgür bir Filistin devleti kurulana kadar, inşallah bu mücadele devam edecek, biz de bu mücadeleye destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Dünya devletlerinin sessiz kalması yanında, halkların protesto etmesinin memnuniyet verici olduğunu aktaran Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsrail 1967 saldırılarından bu yana ilk kez dünya kamuoyunda halklar nezdinde bir takım tepkilerle karşı karşıya kalıyor. Halkların büyük bir çoğunluğu sokağa çıkarak, bu İsrail saldırganlığını protesto ediyor. Hatta İsrail içinde barış isteyen bir takım Yahudiler onlar da sokağa çıkarak ‘yeter artık, sizin bu Siyonist saldırılarınız yüzünden yeryüzündeki Yahudi nüfusu varlığını da ciddi bir şekilde tehlikeye atınız ’ diyor. Dünyanın dört bir yanındaki İsrail saldırganlığına gösterilen protestoları ve İslam dünyasında halkların büyük oranda tepki ortaya koymuş olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Ortadoğu’da barışın anahtarı özgür Filistin davasıdır. Filistin’de, başşehri Kudüs olan özgür bir Filistin devleti kurulmadıkça Ortadoğu barışı olmayacaktır.”

Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımı kınadıklarını dile getiren Kurtulmuş, “Yine bütün dünyanın sessiz kaldığı gelişme Doğu Türkistan’da yaşanan gelişme. Bildiğiniz gibi dün itibariyle Çin hükümeti tarafından yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki uzun yıllardır zulüm çeken oradaki Türk kardeşlerimiz maalesef Ramazan ayıyla birlikte başlayan çok yoğun bir saldırının altında kaldılar. Resmi makamlara göre 90’ın üzerinde kişinin çıkan olaylarda öldüğü ifade ediliyor. Tahminimiz odur ki bunun çok üstünde bir Müslüman orada şehit edilmiştir. Doğu Türkistan’da Çin hükümetinin uygulamalarını nefretle kınıyoruz. Bütün Türkiye’yi, İslam coğrafyasını ve Türk dünyasını buna karşı vahşeti kınamaya, dünya ülkelerini tedbir almaya doğru harekete geçmeye davet ediyoruz.” ifadesini kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, daha sonra belediye başkanlığını ziyaret etti.

CİHAN

Yorumlar