Kurtulmuş: İsim farklı olabilir ama örgütler aynı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın açıklanan kimlikle kayıtlara geçtiğini; ancak gerçek kimliğinin farklı olabileceğini söyledi. Kurtulmuş, gerçek kimliğinin farklı olması durumunda da eylemi gerçekleştiren örgütleri değiştirmediğini, yine de PKK/PYD işbirliğinin ortada olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş: İsim farklı olabilir ama örgütler aynı

Son Haberler Logo

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın açıklanan kimlikle kayıtlara geçtiğini; ancak gerçek kimliğinin farklı olabileceğini söyledi. Kurtulmuş, gerçek kimliğinin farklı olması durumunda da eylemi gerçekleştiren örgütleri değiştirmediğini, yine de PKK/PYD işbirliğinin ortada olduğunu söyledi. 

Bakan Kurtulmuş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Emniyet bakımından olayın işleyişi, serüveni, aradaki ilişkiler itibarıyla aşağı yukarı olayın bütün yönleriyle safahatı ortadadır. Ancak ölen canlı bombanın gerçek kimliği ise yapılan DNA testlerinden sonra netleşir netleşmez bunu da kamuoyuyla paylaşırız. İsmi başka bir isim olabilir. İsminin başka bir isim olması, meselenin gerçeğini değiştirmez.

Bu kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye giriş yapmış, kendisinin ibraz ettiği kimlikle bu şekilde Türkiye'de kayıt altına alınmış ve bu kimliğe bağlı olan kişinin iş birliği içinde olduğu bir zincir içerisinde de eylem PYD-PKK bağlantılı olarak ortaya konulmuştur. Eğer böylesine bir saptırma da söz konusu ise bu, eylemin bir kere daha ne kadar art niyetli olduğunu ortaya koyar. Ne kadar hesaplı, kitaplı olduğunu ortaya koyar.

Yorumlar