Kurtulmuş: Çok nezih bir seçim kampanyasını güle oynaya yapacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin 2023 hedeflerine bütünleşmiş olarak daha hızlı daha gayretli bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci...

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş: Çok nezih bir seçim kampanyasını güle oynaya yapacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin 2023 hedeflerine bütünleşmiş olarak daha hızlı daha gayretli bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda önemli bir farkla cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını belirten Kurtulmuş, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacağıdır. Şimdiden tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çok nezih bir seçim kampanyasını, güle oynaya yapacağımız bir seçim kampanyasını geride bırakacağız. Bu sıcak havaya, Ramazan günlerine rağmen güzel keyifli bir seçim kampanyasıyla da ilk turda sonucu almış olacağız.” dedi.

"ÇOĞUMUZ BU SÜREÇTE DUYGULANDIK"

Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili parti genel merkez girişinde değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adayının açıklanmasının bütün Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti. İyi hazırlanmış bir tören olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Başbakanımızın muhteşem bir konuşmasını hep beraber izledik. Hem güzel geçmişten referanslar vardı hem de önemli bir gelecek perspektifi burada sunulmuş oldu. Çoğumuz bu süreçte duygulandık. Birçok arkadaşımız salonda duygu dolu bu konuşmayı hislenerek takip ettiğine şahit olduk.” dedi.

Türkiye’de cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilecek olmasının başlı başına devrim niteliğinde bir adım oluğunu anlatan Kurtulmuş, şöyle dedi:“Başbakanımızda konuşmasında örnek verdi 1961’de Ali Fuat Başgil’in silah zoruyla aday dahi olmasının önüne geçilen bir Türkiye vardı. Her cumhurbaşkanlığı seçiminde bir takım Ali Cengiz oyunuyla siyasetin önünün kesilmeye çalışılırdı. Çok şükür oralardan, kapalı kapılar ardından bir takım iktisadi ve siyasi elitlerin bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayı belirlediği Türkiye’den şimdi doğrudan doğruya halkın oylarıyla seçilecek bir cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. Bu dahi çok önemli devrim niteliğinde bir adımdır. Hayırlı uğurlu olsun Başbakanımız geniş istişarelerden sonra toplumun bütün kesimleriyle yapılan görüşmelerden sonra cumhurbaşkanı adayımız olarak bugün dünya kamuoyuna ilan edildi. Konuşmasında da ifade ettiği gibi seçildikten sonra Türkiye’nin bütün kendisine oy veren vermeyen bütün yurttaşlarımızın cumhurbaşkanı olarak çok etkili bir cumhurbaşkanı profilini ortaya koyacaktır. Bundan sonraki süreçte de ümit ediyorum Türkiye 2023 hedeflerine bütünleşmiş olarak daha hızlı daha gayretli bir şekilde yoluna devam edecektir. Benim kanaatim inşallah birinci turda önemli bir farkla başbakanımızın cumhurbaşkanı seçileceği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olacağıdır. Şimdiden tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çok nezih bir seçim kampanyasını güle oynaya yapacağımız bir seçim kampanyasını geride bırakacağız. Bu sıcak havaya, ramazan günlerine rağmen güzel keyifli bir seçim kampanyasıyla da ilk turda sonucu almış olacağız.”

İŞLER VE ŞİMŞEK'İN YORUMU

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı olmaya en çok yakışan insan olduğuna inandığını söyledi. Kamuoyunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasını beklediğini hatırlatan İşler, “Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah güzel bir kampanya ile başbakanımız ilk turda büyük bir oyla Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olarak seçilecektir.” diye konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu ülkede cumhurbaşkanlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla hak eden başka bir insan bilmediğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar