Konsoloslara bir tepki de Davutoğlu'ndan

İstanbul Adliyesi'ne giderek sürmekte olan bir davaya baskı niteliğinde poz veren Avrupalı konsoloslara tepkiler sürüyor. 'Siz kimsiniz, ne işiniz var orada?' şeklinde tepki gösten Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra, Başbakan Davutoğlu da tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Konsoloslara bir tepki de Davutoğlu'ndan

MİT TIR'ları davasıyla ilgili devlet sırrını ifşa ve casuslukla suçlanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı mahkemeye giderek orada poz veren Avrupalı konsoloslara tepkiler sürüyor. 'Siz kimsiniz, ne işiniz var orada?' şeklinde tepki gösten Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra, Başbakan Davutoğlu da tepki gösterdi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili olarak, "Bu konudaki tutumumuz da açık. Kimseden sakladığımız bir husus yok fakat dikkat edilmesi gereken husus şu; Bütün diplomatik temsilciler bu yargı süreçlerine dikkat ve riayet göstermek, titizlik göstermek zorundalar. Neredeyse bir siyasi tavır niteliği taşıyacak şekilde, toplu olarak mahkeme salonlarına gitmek, orada bazı tavırlar sergilemek, bu şeffaflığı istismar eden hususlardır" dedi.

Türkiye'nin hiçbir yerde, hiçbir zeminde saklayacağı bir hususun olmadığını kaydeden Ahmet Davutoğlu, "Meclisimizde tartışmalar yaşanırken, bütün dünyanın gözü önünde yaşanıyor. İsteyen gelip orayı takip edebilir, ediyor. Siyasi tartışmalarımız dünyanın önünde. İki seçim yaşadık. Hiç kimseye 'Şuraya gidemezsin, bunu yapamazsın' demedik. Türkiye'de görev yapan konsoloslar, diplomatlar her yere gitti. Gözlemciler her yere gitti ve her türlü soruyu sordular, bilgi aldılar. Şeffaf bir şekilde Türkiye bütün dünyanın gözü önündedir. Hiç bir şeyimiz saklı gizli değil. Terörle verdiğimiz mücadelede de şeffaflığa önem verdik" dedi.

Başbakan Davutoğlu, gözlemci olarak herkesin gelip takip edebileceğini kaydederek, "Fakat mahkeme üzerinde baskı oluşturacak şekilde gerek Türkiye içinden siyasilerin, gerekse dışarıdan diplomatik temsilcilerin bulunması ve böyle bir baskı atmosferi oluşturması yargı bağımsızlığı açısından da doğru değildir. Diplomatik görev bağlamında da son derece titizlikle davranılması gereken bir süreçtir" dedi.

Yorumlar