'Kimse kimseyi aşağılamasın' diyen Erdoğan, hakaretlerini sürdürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse kimseyi ötelemesin, horlamasın, aşağılamasın istiyoruz" derken, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaretlerini sürdürmesi dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
'Kimse kimseyi aşağılamasın' diyen Erdoğan, hakaretlerini sürdürdü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse kimseyi ötelemesin, horlamasın, aşağılamasın istiyoruz" derken, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaretlerini sürdürmesi dikkat çekti.

Erdoğan, İzmir mitingine gelirken bir bayanın kendisine eliyle çirkin bir hareket yaptığını belirterek, “Gelirken çok enteresan, bir bayan balkonda, yanında herhalde kocasıydı, beyiydi, oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki. Öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, işte CHP bu. Yani ülkenin başbakanı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Ya sen bir bayansın ya, kadınsın ya. Sen bu ülkenin başbakanı geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de, bir bayanın bunu yapmasını ben anlayamıyorum.” dedi.

AK PARTİ GENÇLİĞİNİ YÜCELTTİ, CHP VE MHP GENÇLİĞİNİ TERÖRİST YAPTI

AK Parti gençliğinin elinde tablet bilgisayar, kalem ve kitap taşıdığını iddia eden Erdoğan, CHP ve MHP gençliğinin ise ortalığı terörize edenlerle birlikte olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, şunları söyledi: “Gittiğimiz illerde hiç kimse taşkınlık yapmıyor. Onunla iftihar ediyorum. CHP’nin gençliğine bak, elinde molotof, taş, sapan, ortalığı terörize edenlerle birlikte; bakıyorsun MHP gençliğine aynen. Ama AK Parti gençliğine bakıyorsun, elinde tablet bilgisayar, kalem, kitap. İşte bizim gençliğimiz bu."

Erdoğan, “Millet ne diyor? Biz söyleyeceğimizi sandıkta söyleriz diyor ve 30 Mart’ı bekliyor. CHP’nin, MHP’nin sokakları tahrik eden gerilim siyasetini milletim izliyor. Medyanın kışkırtıcı manşetlerini, iş verenlerin sinsi planlarını milletim çok iyi görüyor. Pensilvanya’daki zatın birilerinin maşası olarak Türkiye’yi karıştırmak için nasıl bir ihanet içinde olduğunu benim aziz milletim çok iyi görüyor.” ifadelerini kullandı.

Devlet içinde paralel yapının asla olamayacağını kaydeden Erdoğan, “Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Rabia. Bazı ablalar dolaşıyor sokaklarda. Size de geldiler mi? Cevaplarını verdiniz mi? Onlara sadece şunu söyleyin; siz bizi böldünüz deyin, siz bölücüsünüz deyin. Çünkü siz benim kızım başörtüsünden dolayı okuyamadı, ama sizin hocanız başınızı açın okula öyle gedin dedi, biz böyle bir hocayı tanımıyoruz deyin.” diye belirtti.

"TÜRKİYE KUTUPLAŞANLARIN ÜLKESİ OLMAMALI"

Türkiye’nin, kutuplaşanların ülkesi olmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye kutuplaşmaların ülkesi olmamalı, ayrışmaların, çatışmaların ülkesi olmamalı. İstiyoruz ki herkes bir adım atsın, imtiyazlarından vazgeçsin. Kimse kimseyi ötelemesin, horlamasın, aşağılamasın istiyoruz. Ama karşımızdakilerden de bunu bekliyoruz.

Konuşmasında mitinge katılanlara çağrıda bulunan Erdoğan, “Bu Pensilvanya’nın dershanelerinde okuyanlar varsa çocuklarımızı oralardan çıkaralım. Okullarında okuyanlar varsa çıkaralım. Şimdi Milli Eğitim olarak bir adım atıyoruz. Kızlarımıza, çocuklarımıza, hafta sonlarında ücretsiz olarak biz ders vereceğiz. Anne baba ne istiyorsa onlara biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu dersi vereceğiz. Çok sömürdüler. Ben bazen hani söyleniyor, sülük gibi emdiler deniyor ya, fakat sülük zararlı kanı emer, bunlar faydalı kanı emdiler. Bunlar böyle. Ve şu anda biz seferberliğimizi yaptık, her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Bunların yayın organlarını evlerinize sokmayın. Bunların gazetelerini evlerinize sokmayın. Bunlara gereken cevabı hep birlikte verelim. Neyin ne olduğunu anlasınlar.” dedi. CİHAN

Yorumlar